Предимства от прилагането на термо лепило върху нови енергийни превозни средства

С широкото приложение на топлопроводимите материали в областта на традиционните електронни продукти материали като термопроводима силиконова грес, термопроводими лепила, силиконови термопроводими лепилни накладки и графитови филми, разсейващи топлината, станаха познати на всички. Тоест, поради различни фактори като процес на нанасяне, надеждност, цена и др., Търсенето на топлопроводими материали също е различно от това на общите електронни продукти и много традиционни топлопроводими материали не са напълно приложими.


Силиконовият топлопроводим лепило понастоящем е широко използван капсулиран топлопроводим материал на базата на силиконовата система в нови енергийни електрически превозни средства. Обикновено е под формата на двукомпонентна форма, която може да образува този вид мек, еластичен и адхезивен силиконов еластомер, който може да достигне топлопроводимостта на 2. {{2}} ~ { {3}}. 2 W / mK, а също така има отлични електрически изолационни свойства. В областта на традиционните автомобили силиконовите топлопроводими лепила са широко използвани в електронни силови модули, високочестотни трансформатори, съединители, сензори и др., Като същевременно осигуряват топлопроводимост, те имат и функции като изолация и защита от пълнене. В сравнение с традиционното автомобилно поле, в областта на новите енергийни превозни средства, силиконовите топлопроводими лепила се използват по-често за различни компоненти като батерии за захранване, системи за преобразуване и управление на захранването, системи за управление на батериите и системи за зареждане на превозни средства.

a86iz60904975472544

Приложение на електронна система за контрол

В нормално работно състояние електронната система за управление 0010010 # 39; собствените чипове и платки, тъй като те трябва да участват в голям брой изчисления и контрол на сигнала, също ще генерира определено количество на топлина, тази част от топлината не може да бъде отведена до външната страна на черупката през въздуха, този път изисква Топлопроводимият материал се използва за подпомагане на прехвърлянето отвътре навън. Силиконовият топлопроводим лепило също е по-подходящ избор.


Приложение за захранване с батерия

В акумулаторната батерия ядрото на батерията ще генерира определено количество топлина по време на зареждането и изхвърлянето на химическата реакция. Ако топлината не се разсейва навреме, температурата вътре в сърцевината на батерията ще продължи да се повишава. Когато температурата надвиши определена температура, диафрагмата вътре в сърцевината на батерията ще се провали, причинявайки късо съединение, което води до феномена на термично изтичане на клетката на акумулатора. Понастоящем акумулаторната батерия на новото енергийно електрическо превозно средство е проектирана със система за разсейване на топлината, независимо дали става въпрос за система за въздушно охлаждане или за водно охлаждане, между клетката на акумулатора и охладителната система, може да се използва силикон Термопроводящият лепило помага за по-добре провеждайте топлина между батерията и охладителната система.

Предимства на силиконовото топлопроводимо лепило за нови енергийни превозни средства


Подходящ за автоматично производство без мащаб

Силиконовият топлопроводим лепило може да се използва с автоматично оборудване за бързо оразмеряване, за да отговори на нуждите на автоматизирани производствени процеси в индустриалната област. Специално оптимизираната система за формулиране може да улесни транспортирането на материала в дозатора и да намали износването на разпределителното оборудване, така че да позволи на клиентите да извършват стабилно и ефективно производство.


Дългосрочна надеждност

Силиконовото топлопроводимо лепило е отлично в много тестове и практически приложения, като термична стабилност, устойчивост на термичен удар, електрическа изолация и стареене на вибрации. След тези тестове и реалния процес на приложение не са открити очевидни промени във външния вид, топлопроводимостта, обемното съпротивление, якостта на разрушаване, механичната якост и други свойства, показващи отлична надеждност.


Персонализирано персонализиране на производителността

Тъй като сложността на дизайна на електронните устройства се увеличава, в сравнение с много традиционни топлопроводими материали, силиконовата термична паста може по-добре да запълни неправилните пропуски на компонентите и да преодолее допуските на частите. Силиконовото топлопроводимо лепило може да бъде проектирано с различна топлопроводимост и различна твърдост в зависимост от нуждите на различни продукти, а също така може да бъде по-добро за целенасочено разработване на продукти.