Прилагане на анти-манов агент в уплътнителя

Уплътнители, като например силиконови уплътнители, MS уплътнители и полиуретанови уплътнители, се използват широко като уплътнителни и лепещи материали в кухни, тоалетни и други места с влажна и гореща среда, като монтаж на басейн, плот инсталация, баня, баня, баня, баня монтаж и др.

Тези места имат подходяща температура и висока влажност, лоша вентилация, и лесни за размножаване на микроорганизми. Материалът на уплътнението често съдържа голямо количество гресни компоненти (въглеводороди), за да осигури добър източник на храна и място за размножаване на микроорганизми. Масивният растеж и разпространение на микроорганизми са довели до ерозиране, влошено и влошаващо се материалната структура, което влияе върху работата на материала и съкращава експлоатационния му живот. Той също така пряко засяга появата на материала и произвежда мухлясала миризма, която сериозно застрашава здравето на хората.

timg (2)

timg (3)

▲ Уплътнител с черни петна и жълти петна


Кухнята е място, където хората приготвят храна и осигуряват вкусна храна за своите семейства. В същото време, това е много топло и щастлив омясто; банята е място, където хората се отмиват от умора и мръсотия и блясък. Но ако това място се превърне в място за размножаване на мухъл, това ще повлияе на настроението ви и ще застраши здравето ви.

Формовките се възпроизвеждат чрез производство на спори. Тези спори от мухъл са във въздуха и могат да паднат в прахта и да растат. Прах, съдържащ мухъл спори може да предизвика симптоми като конгестия на очите, хроничен ринит, бронхиална астма, алергичен алвеолит, дерматит и т.н., ако са изложени на пациенти с алергия към мухъл.

Светът на лепилото | Прилагане на противогъбични средства в уплътнител


timg (1)

▲ Снимка на плесен под микроскопа


В същото време някои микотоксини имат силна тройна идентичност, която може да причини остро или хронично отравяне на хора и животни след поглъщане. През последните десетилетия изследванията на микотоксините се развиват бързо, а микотоксини-производство на форми включват предимно Пеницилиум, Аспергил, Фузариум, Микоплазма, Трикодерма, и Grapeformis. Въз основа на изчисленията на химичната структура се счита, че 300 вида мухъл метаболити са токсични за хората и животните.

С бързия напредък на съвременната медицина, средната продължителност на живота на хората непрекъснато се удължава. Някои от хроничните заболявания, които не са били оценени от хората преди, са тясно свързани с микотоксини.

Ето защо, за да се подобри устойчивостта на мухъл на уплътнител, не само може да почисти самия продукт и да удължи експлоатационния му живот, най-важното е да се подобри безопасността на продукта, който отговаря на нуждите на хората за високо качество и здравословен живот.

Добавянето на манов инхибитор към формулата на уплътнител е ефективно лечение против мана. Дали е подходящ анти-мухъл агент, основният критерий е анти-мухъл ефект. В допълнение, анти-мухъл агент трябва да има добра устойчивост на светлина и топлина, ниска волатилност, ниска летливост, и ниска токсичност, и не трябва да влияе на експлоатационните характеристики на процеса и механичните свойства на уплътнителя.