Нанасяне на бутилова самозалепваща лента върху перките на вятърни турбини

Вятърната енергия е един вид естествена, чиста, екологосъобразна и най-бързо развиваща се зелена енергия, която привлича вниманието в световен мащаб. Резервите на вятърна енергия в Китай са много големи и широко разпространени, така че има голям потенциал за развитие и използване. главно въвежда адхезивната точка и изискването за производителност на бутилова лента за острието на вятърни турбини, което е важен компонент на материала във VARTM (вакуумно асистирана технология за формоване на смола), за да се гарантира стабилността на вакуумна система. Показани са също свойствата и характеристиките на бутиловите ленти на Kejian .

Като основен компонент на производството на вятърна енергия, вятърното оръжие има много процеси на формоване: процес на ръчно пастиране, процес на формоване, процес на предварително нанасяне, процес на пултрусия, процес на навиване на нишки, формоване на смола / RTM процес и процес на формоване чрез вакуум. на VARTM (вакуумно асистирана технология за леене на смоли), тази статия представя основно технологията и производителността на вакуумна запечатваща лента, която е важен материал в VARTM за осигуряване на стабилност на вакуумна система.

image.png

VARTM е нова формовъчна технология за подготовка на мащабни композитни части. Газът във влакнестата армировка първо се отстранява под вакуумно състояние, след което ефективното импрегниране на влакното се осъществява чрез използване на потока и пропускливостта на смолата; втвърдяване при стайна температура или температура на нагряване; и накрая се формира продукт с определена форма и обемно съдържание на влакната. Функцията на вакуумна запечатваща лента обикновено е да прикрепя вакуумната торбичка към матрицата и да я запечатва в процеса на вакуумно вкарване. Слепващите места за вакуумна запечатваща лента са показани по-долу.

image.png

Въпреки че вакуумната уплътняваща лента не се използва в процеса на перфузионно формоване на перките, тя играе важна роля. Точката на местно изтичане в системата ще доведе до вкарване на въздух в смолата и образуването на мехурчета в смолистата система, което ще доведе до скритата неприятност на качеството на продуктите и ще доведе до бракуване на листата и големите икономически загуби, когато са сериозни.Поради тази причина вакуумната уплътняваща лента е важен продукт за ефективно осигуряване на вакуумната степен на цялата система ( между мухъл и вакуумна торба).

image.png

Като цяло изискванията за производителност на VARTM за вакуумна запечатваща лента са:

(1) Добро уплътнение;

(2) Висок еластичен модул, високо удължение при скъсване;

(3) силна свързваща сила върху повърхността на вакуум торба и композитен материал за щанцоване;

(4) Може да се отдели при охлаждане до стайна температура и върху повърхността на металните инструменти няма остатъчно лепило;

(5) лесно оразмеряване на ръцете и защита на околната среда;

(6) Добра устойчивост на висока температура.

image.png

Специалната запечатваща лента на вятърни турбини на Kejian има следните предимства в процеса на практическо приложение на местни и чуждестранни клиенти през последните години:

(1) Тъй като бутилов каучук се използва като матрица, неговата запечатваща способност е добра;

(2) Значително проникване гарантира, че гумената лента не е прекалено мека и може да поддържа известна дебелина в процеса на натискане на ролката.

(3) Има добра първоначална адхезия към вакуумни торбички като найлон и различни материали за плесен, особено при ниска температура, която е подходяща за използване на северните предприятия през есента и зимата.

(4) За стомана, алуминий и други подложки, гумените ленти могат лесно да се отделят след охлаждане и няма следи от остатъчно лепило, затова е лесно да се работи.

(5) Може да издържи на висока температура от 204 ℃.

Уплътнителната лента на Kejian може да задоволи всички изисквания за приложение на VARTM за подготовка на острието на вятърни турбини в цялото изпълнение.

С непрекъснатото актуализиране на спецификациите на вятърните турбини, високоенергийната вятърна турбина е насока на развитие на вятърната електроцентрала. Висока ефективност, удобно и масово производство на вакуумно формовъчен процес ще бъде тенденцията за производство на остриета на вятърни турбини и ключов материал за осигуряване на ефективността на вакуумния уплътнител - вакуумната уплътняваща лента ще играе все по-важна роля в процеса на формоване.