Приложение на уплътнител в енергоспестяващо поле

С увеличаването на темповете на модернизация в Китай, развитието и потреблението на енергия получават все по-голямо внимание. Решаването на енергийния проблем е необходимостта от осигуряване на устойчиво икономическо развитие, но за да се решат фундаментално енергийните ограничения, ние трябва не само да настояваме за спестяване, но и за иновации, тоест да разработваме и използваме нови технологии и материали, за да отговорим на нарастващото енергоспестяване. изисквания и за подобряване Има енергоспестяващи ефекти на стенните врати и прозорци. Следователно, енергичното насърчаване на използването на енергоспестяващи завеси за стени врати и прозорци е необходима мярка за намаляване на потреблението на енергия в сградите. От тази гледна точка, развитието на врати и прозорци за завеси също трябва да се измести от първоначалния декоративен тип към бъдещия функционален тип.

Уплътнителят играе важна роля в прилагането на енергийно ефективни завеси стени и прозорци и изолационно стъкло. Уплътнителят се използва в уплътнителя на сградата, за да го запечата, както е показано на фигура 1. Различните фуги по сградата се влияят от фактори като температура и външна сила. Уплътнителят трябва да издържа на промяната на фугата и влиянието на околната среда (вода, светлина, студ, топлина) в ставата, без да се повреди. Основните свойства, разгледани от уплътнителите, са еластичността и адхезията, и второ, наносимостта и здравината на уплътнителя.

æ ™ ®é € šå »ºç´å¯ † å ° ç¤ºæ„ å ›¾


Уплътнителните характеристики на уплътнителя са описани като вземете за пример стената на завесата и изолационното стъкло за стената на завесата: Фигура 2 е изглед на монтажа на завесата. От фиг. 2 се вижда, че уплътнителят е плътно запечатан на всички места, където са свързани вътрешната и външната страна на сградата, и се използва структурно лепило и устойчиво на атмосферни влияния лепило. Връзката между изолационното стъкло и сградата е структурно лепило, защото действа като носещ товар. Той не само свързва стъклото и сградата плътно заедно за дълго време, но също така влияе на външни сили като натоварване на вятъра и гравитационен товар. Все още може да поддържа добро свързване и стабилност; между двете изолационни стъкла е устойчиво на атмосферни влияния лепило, което директно запечатва прохода между външната и сградата, като прави сградата затворена система и спестява енергия. Кухото стъкло в долната част на фигура 2 е увеличено, вижте фигура 3 (в раздела на изолационното стъкло).

å ›¾ç ‰ ‡ æ ¥ æº äºŽç½´ç» œ

Ролята на уплътнителя в изолационното стъкло е да поддържа газа във въздушния слой, като по този начин улеснява дългосрочния енергоспестяващ ефект на изолационното стъкло и уплътняването, а второто е да поддържа структурата на изолационното стъкло стабилна и да действа като облигация.

Ако една от тези две функции не бъде постигната, енергоспестяващият ефект на изолационното стъкло няма да бъде обсъждан. Изолационното стъкло винаги е изправено пред външна инфилтрация на водна пара, вятър и дъжд, излагане на слънце, ултравиолетово лъчение, промени в температурната разлика от четири сезона и т.н., както и външни сили като въздушно налягане и натоварване на вятъра. Различни фактори на околната среда работят заедно, за да направят изолиращо стъкло лице. Следователно по-тежките условия уплътнителят трябва да е непроницаем за вода, херметичен, радиационно устойчив, устойчив на температура и др., Като същевременно отговаря на изискванията на процеса на производство на изолационно стъкло.

За да се гарантира качеството на изолационното стъкло, висококачественият уплътнител е най-основната гаранция за производството на изолационно стъкло с добри показатели. Специално внимание се обръща на факта, че структурните лепила по същество се различават от обикновените уплътнители. Изборът на силиконови структурни лепила трябва да бъде предпазлив, тъй като основата е свързана към основната конструкция и е подложена на вятърни натоварвания и теглото на стъклото. Структурното лепило трябва да има достатъчна якост, за да издържа на тези товари. В същото време структурното лепило трябва да отговаря на модула на еластичност, определен от стандарта. Дизайнерът трябва да изчисли дебелината на конструктивната фуга според модула на еластичност. Уплътнителят с нисък модул не е подходящ за структурно лепило. Ефектът на лепилото с нисък модул върху натоварването на вятъра или самонатоварването Под него ще има големи измествания, което не е позволено в конструкцията на стената от стъклена завеса. Модулът на структурното лепило обаче не трябва да бъде твърде висок, тъй като структурното лепило трябва да бъде приспособено към деформацията на гумената става, причинена от собственото натоварване на теглото, натоварването на вятъра и други подобни.


1.Бутил уплътнител често срещани проблеми

(1) Първият бутилов изолационен стъклен уплътнител като изолационното стъкло и вторият силиконов или полисулфиден изолационен стъклен уплътнител са директно запечатани в едно тяло. Тъй като някои производители произвеждат силиконов каучук, а полисулфидният каучук съдържа много минерално масло или самият бутилов каучук съдържа минерално масло. Произведеното изолиращо стъкло причинява явление на бутил или дъга, когато е изложено на слънчева светлина или топлина.

(2) Стъкленото лепило, използвано в кухата стъклена рамка, и вторият кухи стъклен уплътнител на изолационното стъкло са в пряк контакт с точката и са в косвен контакт с първия бутилов изолационен стъклопакет на изолационното стъкло. Ако лепилото за стъкло съдържа много минерално масло, това също ще предизвика поток от бутилова гума или явление на дъгата.

(3) Лепилото, устойчиво на атмосферни влияния, използвано в плочата на стената на завесата, е в контакт с втория уплътнител на изолационното стъкло и е в косвен контакт с първия бутилов каучук на изолационното стъкло. Ако гумата за атмосферни влияния съдържа голямо количество минерално масло, това също ще доведе до изтичане на бутилова гума или явление на дъгата. Директният резултат от тези явления е отказът на уплътнението и невъзможността да се пести енергия.

2. напукване на силиконов уплътнител

(1) Това явление също е много често. За да се намалят разходите за някои нискокачествени уплътнители, е пряка причина да се използват нискоценни нестабилни пълнители.

(2) Друга важна причина за напукване на уплътнителя е причинена от строителната среда.

3. изолационна стъклена мъгла

Като цяло, добрата конструкция на изолационното стъкло трябва да използва уплътнителна конструкция с двойно преминаване, подходящ десикант, първи уплътнител с ниска скорост на предаване на водна пара, втори уплътнител с отлична якост на опъване на разтягане и непрекъснати ъгли. Разстояние без дистанционери. Въпреки че различните високопроизводителни изолационни стъкла използват много високотехнологични материали, за да направят изолационното стъкло да има функции като антикондензация, намаляване на шума, термична устойчивост и спукване на стъкло, уплътнителят, който играе важна роля в работата и живота на изолиращо стъкло е. Трябва да се приема сериозно по всяко време.

заключение

(1) Уплътнителят, използван в енергоспестяващи сгради, трябва да има водонепропускливи, въздухонепроницаеми, радиационно-устойчиви, устойчиви на температура, влагоустойчиви и други свойства, за да отговаря на дългосрочната продължителност на живота на енергоспестяване и уплътняване.

(2) За да се гарантира качеството на уплътнението, качеството на запечатания колагенен материал трябва да се контролира, за да се гарантира стабилността на състава. Абсолютно невъзможно е да се добави помощно средство, което сериозно влияе върху съвместимостта на уплътнителя и субстрата с цел намаляване на разходите.

(3) Проблемите с напукването, протичането и замъгляването на уплътнителя, които възникват по време на употреба, трябва да бъдат взети за преодоляване на проблема с качеството на стената на завесата.

(4) След тест за сравнение с подобни чуждестранни продукти, включително дългосрочно излагане на природни условия и ускорен тест за ускорено стареене, силиконовото структурно лепило, произведено от компанията, има отлична издръжливост и е еквивалентно на производителността на чуждестранни висококачествени продукти.

(5) Разработени разнообразие от нови продукти, отговарящи на нуждите за устойчиво развитие на енергийно ефективни сгради, като ултрависока производителност и високо удължаване силиконова гума, прозрачен силиконов каучук, прозрачен и бял бутилов каучук, огнезащитен уплътнител и др. Той значително обогатява разнообразието от строителни уплътнителни материали, за да отговори на различните нужди на различни архитектурни стилове.