Лесно се игнорира уплътнители по време на реновирането на дома.

През последните дни страната навлезе в режим "бързо замръзване", със силни студени ветрове на север и дъжд и сняг на юг. Появиха се различни артефакти за отопление: водопровод, електрическо отопление, подово отопление, отопление на климатика и дори затопляне на бебето и т.н., се използват всички трикове, за които може да се мисли. Но защо някои от приятелите ми все още чувстват, че температурата е ниска у дома? Вратите и прозорците са затворени и отоплението е достатъчно, но вътрешната температура все още не е до стандартната (стайна температура 18 градуса по Целзий). Какъв е проблемът?

 

Може би мислите само за отопление, но игнорирайте топлината на стаята. В здравия смисъл на много хора всичко е наред, докато вратите и прозорците са затворени, но не се знае, че ако вратите и прозорците не са правилно затворени, студеният студен вятър ще проникне през пролуките, което значително ще намаляване на изолационния ефект у дома. Най-малко познатото и най-лесно пренебрегвано „невидимо вещество“ се нарича уплътнител.

 

Какво е уплътнител?

Ако сте инсталирали врати, прозорци или тоалетни в дома си, може да откриете, че в крайна сметка майсторът на декорацията ще нанесе слой лепило върху връзката между вратите, прозорците или тоалетните и плочката за стена или под. Това нещо е, което искаме да ви кажем днес.

 

Уплътнителят, както подсказва името, е вид уплътняващ материал с определена адхезия. Той може да се деформира с формата на повърхността на обекта и не е лесно да тече. Уплътнителят обикновено се използва за запълване на конфигурационната празнина, за да осигури ефект на уплътняване. Следователно уплътнителят има функции на анти-течове, водоустойчива, антивибрационна, звукоизолация и топлоизолация. Така че въпреки че уплътнителят е незабележим, той е много важен за декорацията. Добрият уплътнител трябва да има както гъвкавост, така и адхезия.

 

Да започнем с гъвкавостта. Има много фактори, които влияят на гъвкавостта. В обобщение има 4 фактора:

 

Устойчивост на атмосферни влияния: При всяко тежко време, дори в екстремни условия, той може да поддържа ефективността си, без да бъде „напукан“, когато се разтяга и компресира.

 

Удължение: Процентът на увеличаване на дължината спрямо запечатания колаген.

 

Капацитет на преместване: Количеството напрежение и / или компресия, което уплътнителят може да издържи спрямо оригиналната ширина на шева.

 

Якост на опън и напрежение: уплътнителят може да се адаптира към температурата, да се свие или деформира основния материал, устойчивостта и обхвата на съпротивление, които уплътнителят може да издържи.

 

За адхезията ключовите съображения са здравината на адхезията и устойчивостта на разкъсване. Първият се използва за измерване на адхезията на уплътнителя към основата, а вторият е способността на съединението да се съпротивлява на механични повреди.

 

Други ключови свойства като: време на втвърдяване, устойчивост на износване, време за изсушаване на повърхността, устойчивост на UV лъчи, устойчивост на потапяне във вода, устойчивост на корозия на разтворителя и др. Ще повлияят на качеството на уплътнителя.

 

Какви са съветите за избор на уплътнители?

 

На пазара има много видове уплътнители. Как да изберем подходящия уплътнител за обикновена декорация на дома?

 

1. Изберете съответното лепило за уплътнител според вида, характеристиките, площта на свързване и твърдостта на необходимия свързващ материал. Като цяло свойствата на необходимия свързващ материал трябва да са сходни с тези на лепилото за уплътнител.

 

2. Изберете съответното лепило за уплътнител според условията на конструкцията на свързване, защото времето, светлината, топлината, влагата, гъбичките и други фактори ще повлияят на здравината на свързване.

 

3. Изберете според сайта за употреба, избягвайте да използвате универсално универсално лепило.

 

5. Не е подходящо използването на обикновена свързваща основа на цимент за вентилационни канали или метални, дървени и други тревни корени или високотемпературна среда. Трябва да се използва лепило за строително уплътнение или гъвкава циментова замазка.

 

6. За течни и пасти лепила за уплътнители, освен да вземат предвид показателите за физическата им ефективност, те трябва да вземат предвид и екологичните им характеристики, независимо дали съдържат вредни вещества като формалдехид, толуен, ксилол и др. За праховите лепила ефективността на опазването на околната среда е по принцип не се счита, тъй като формалдехид, толуен, ксилол и други вредни вещества няма да съществуват в сухия прах.

 

7. Качеството на силиконовия уплътнител е стабилно, ефектът е дълготраен, не толкова висок, колкото степента на свиване на акрилната система. Следователно силиконовите уплътнители са изключително рентабилни, особено когато се използват в кухни и бани.

 

8. Киселият силиконов уплътнител има отлична адхезия към повърхността на обикновени основи като стъкло или керамика в бани или кухни. При уплътняване на метални, пластмасови или бетонни основи трябва да се използва неутрален уплътнител. Неутралните силиконови уплътнители са особено подходящи за некорозионно уплътняване на фуги и разширителни фуги.

 

9, силиконов уплътнител може да се използва за уплътняване, две страни са свързани с цел поддържане на еластичност. Силиконовите уплътнители не могат да се използват като лепила, които обикновено са по-твърди.

 

10. Повечето силиконови уплътнители не са боядисани. Ако искате да рисувате, изберете хибриден или акрилен уплътнител. Препоръчва се нанасяне на покритие върху повърхността преди нанасяне на силиконовия уплътнител.

6%BTOTWUYINQ)XV`(I`@N9O

На пазара има много видове уплътнители. Класификацията на полимерите на основата на уплътнителя може да бъде разделена на силиконов тип, полисулфиден тип, акрилен тип, полиуретанов тип, стирен-бутадиен тип каучук и тип бутилов каучук. Силиконовият уплътнител за атмосферни влияния е много често силно лепило в строителните материали за дома. Може да се използва не само за водоустойчиви уплътнения на фуги в тоалетни, бани, кухни, но и за уплътнения на стенни завеси и различни уплътнения за монтаж на стъкло.

 

Разбира се, въпреки че уплътнителят е важна бариера за предотвратяване на навлизането на студен въздух, също така е необходимо да се обърне внимание дали има голяма празнина между конструкцията на вратата и прозореца, която ще причини проникване на студен въздух, като например пролуката между прозорците, пролуката между прозорците и дограмата Пропастта между долната част на вратата и рамката на вратата и т.н. Затова Xiaobian препоръчва и няколко често използвани уплътняващи продукти у дома. Можете да добавите вторично уплътнение към врати и прозорци, така че студеният вятър през зимата и комарите през лятото вече да не са проблем.

B6`CO_@~V)7447Q[)HG1ULE

Дъното на вратата е запечатано със силиконова лента, която може да се използва в различни сценарии. Инсталирането е лесно и просто.