Характеристики и приложения на класификацията на силиконовите структурни лепила.

Стъклената завеса на сградата органично интегрира използващите функции на околната структура на сградата като вятър, дъжд, осветление, запазване на топлината, топлоизолация, защита от студ, предотвратяване на шума и проникване на въздух с декоративните функции. Това е комплекс от архитектурна технология, архитектурни функции и архитектурно изкуство. , Намира широко приложение в света.

72461594711187

Разработката на стъклена завеса е неразделна от разработването на силиконово структурно лепило. Силиконовото структурно лепило се използва широко при структурно залепване и запечатване на стъклени завесни стени поради своята устойчивост на висока и ниска температура, устойчивост на атмосферни влияния и устойчивост на озон, добра адхезия към различни основи и силна устойчивост на изместване. Тъй като няма друго устройство за механично фиксиране, което да поддържа стъклените панели в завесата, изпълнението на силиконовото структурно лепило играе важна роля за безопасността на завесата.

IMG_20191104_153536

◆ Нанасяне на силиконово структурно лепило

1. Използва се за структурно или неструктурно свързване между метал и стъкло от стъклена завеса;

2. Той може директно да свърже стъклото и повърхността на металния компонент, за да образува единичен монтажен компонент, който може да отговори на изискванията за дизайн на завесата с пълна или полускрита рамка;

3. Структурно залепване и запечатване на изолационно стъкло;

4. Подходящ е за залепване и запечатване на порест камък, ламинирано стъкло, изолационно стъкло, огледално стъкло, покрито стъкло, цинк, мед и железни материали.


◆ Класификация на силиконовите структурни лепила

1. Силиконовият структурен уплътнител е разделен на еднокомпонентно, двукомпонентно, лепило с киселина и неутрално лепило.

2. Еднокомпонентният силиконов уплътнител може да се нанесе директно върху залепването между алуминий и стъкло. Хидролизира се чрез абсорбиране на влагата във въздуха и реакцията на кондензация се втвърдява от повърхността към вътрешността. Изисква почистване и изграждане в лепилната стая. Температурата не трябва да бъде по-ниска от 15 ° C или по-висока от 30 ° C, а относителната влажност не трябва да бъде по-ниска от 50%. , В противен случай това ще повлияе на втвърдяването и ще намали здравината на адхезивния слой.

3. Еднокомпонентното силиконово лепило се разделя на киселинно и неутрално. Когато киселинното лепило се втвърди, то ще освободи оцетна киселина, която ще корозира филма на покритото стъкло, произведен чрез вакуумния метод на магнитно разпрашаване за завесата на скритата рамка. Следователно трябва да се използва. Сексуално силиконово структурно лепило.

4. Двукомпонентното лепило е неутрално лепило. Преди употреба към базовото лепило трябва да се добави ускорител, а алуминият и стъклото да бъдат напълно смесени и покрити в специална лепилна машина за свързване и втвърдяване.


◆ Предпазни мерки за работа на силиконово структурно лепило

1. Производителят на лепило трябва да се поддържа редовно, за да се гарантира, че производителят на лепило може да работи нормално. Преди всяко стартиране трябва да се направи тест с пеперуда, за да се гарантира, че структурното лепило е равномерно смесено.

Методът за изпитване на пеперуди е следният: изстискайте смесеното лепило от производителя на лепило в средата на хартията за 5-10 грама, сгънете хартията, за да изравните лепилото. Отворете хартията, за да проверите пробата на лепилото. Равномерно смесеното лепило не трябва да има ивици с различен цвят. Ако лепилото има разноцветни ивици, това означава, че лепилото не е еднородно. Намерете причината и я използвайте, след като проблемът е решен.

2. Проблемът с неравномерното смесване на структурно лепило има голяма връзка с дозатора за лепило, което ще повлияе сериозно на втвърдяването на структурното лепило и здравината след втвърдяването и ще застраши безопасното нанасяне на структурното лепило. В процеса на използване на лепило трябва да се уверите, че машината за смесване на лепило е нормална и да използвате структурното лепило.


◆ Разликата между силиконовото структурно лепило и уплътнителя

Силиконовият уплътнител, устойчив на атмосферни влияния, се използва главно за уплътняване и уплътняване между материали, докато структурното лепило се използва главно за залепване и двете не се използват на едно и също място.

Силиконовият уплътнител, устойчив на атмосферни влияния, също може да се каже като лепило с общо предназначение, което е предимно устойчиво на екстремни климатични условия като ултравиолетови лъчи, киселинен дъжд и сняг. В допълнение към характеристиките на устойчив на атмосферни влияния уплътнител, силиконовото структурно лепило има и по-силни свързващи свойства от силиконовия устойчив на атмосферни влияния уплътнител, което се проявява главно в якост на разкъсване, удължение при скъсване, якост на опън и якост на опън. Използва се главно на предварително напрегнати места. Структурните лепила се използват за свързване на структурни и неструктурни монтажи на различни завесни стени, докато устойчивите на атмосферни влияния лепила се използват главно за хидроизолация и уплътняване на фугите. Модулът, твърдостта, здравината и цената на структурния каучук са по-високи от тези на устойчивия на атмосферни влияния каучук от същия клас, но еластичността на устойчивия на атмосферни влияния каучук е по-висок от структурния каучук.

Силиконовият структурен уплътнител и силиконовият устойчив на атмосферни влияния уплътнител не могат да се смесват в зависимост от това къде го използвате. Използването на структурно лепило за уплътняване е първо скъпо, и второ, не е благоприятно за изместването на фугата. Когато трябва да се използват структурни лепила, не трябва да се използват лепила, устойчиви на атмосферни влияния.