Стъкло завесата стена структурно лепило се провали, наистина ли разбирате защо

С увеличаването на използването на стената на стъклената завеса и увеличаването на срока на експлоатация, качеството на стената на стъклената завеса е все по-забележимо. Често се случва внезапно падане на стъклени стени, което сериозно застрашава безопасността на живота и собствеността на хората. Като един от ключовите материали на стъклената стена, падането на стъклото на окачените фасади е особено забележимо поради повреда на структурно лепило.

图片1

1. Методът за преценяване на механичните свойства на структурното лепило след стареене

При различни температурни условия, сцепление при опън, сцепление след солеви спрей, сцепление след киселината след мъгла, сцепление след ултравиолетово облъчване, скъсване, сцепление при сгъване на слънце, сцепление, \ t връзката на опън след киселинната мъгла, сцеплението на опън при ултравиолетова светлина, разкъсващото свойство, в сравнение с якостта на опън на първоначалното състояние, свойствата на умора изискват съотношението (т.е. коефициентът на задържане) на обработената якост на опън е по-голямо от 0,75. Целта на това изискване е да се контролира дълготрайността на конструктивните лепила, т.е. структурните лепила трябва да бъдат подложени на различни фактори на стареене по време на продължителна употреба и могат да поддържат добра производителност и дълъг експлоатационен живот.

2 of Анализ на откази на стъклената конструкция

В процеса на използване на стъклена стена, тя често се подлага на повтарящо се действие на натиск на порив, който действа вертикално върху стъкления панел, което прави структурно лепило многократно натискане и натиск. Този вид дълготрайно действие може да доведе до значително намаляване на живота на структурното лепило. Неговото лепило също постепенно намалява, което води до падане на стъклената стена. От друга страна, при ранното проектиране на вентилатора за отваряне на стъклена завеса, стъклото обикновено се свързва с отворената вентилаторна рамка само с конструктивно лепило и под стъклото няма допълнително приспособление или опора. Тъй като вентилаторът за отваряне получава вибрация при отваряне и затваряне по време на употреба, така многократно, след използване на структурното лепило за определен период от време, загубата на способност за свързване причинява падане на стъклото като цяло.

) 1) Отказ на структурно лепило, причинено от неправилна конструкция, дизайн и избор на материали

Нямаше конкретни строителни стандарти и спецификации за ранната стъклена завеса. Много проекти за окачени фасади използват по-ниско структурно лепило, структурното лепило не е тествано за съвместимост, лепилната повърхност не е ефективно почистена по време на строителството, а лепилото не е залепено, както се изисква. Ширината и дебелината на лепилото не могат да отговарят на проектните изисквания. На някои места, лепилото не е пълно, има кухини, дори счупено лепило, дизайн на неразумни механични изчисления, и така нататък.Тези аспекти сериозно засягат качеството на обслужване и експлоатационния живот на структурните лепила, така че стъклените окачени фасади в Този период не достига експлоатационния живот, дори сериозните проблеми с качеството на структурните лепила се появяват малко след строителството, а експлоатационният живот на структурните лепила е значително намален.

) 2) Проблем със стареене на структурно лепило

Стареенето на структурно лепило е основният фактор, водещ до неговата повреда. При използването на структурни лепила, адхезивните свойства на структурните лепила се влияят от различни фактори, като светлина, топлина, кислород (озон) и микроорганизми и др. Свойствата на структурните лепила ще намаляват постепенно и дори ще предизвикат падането на стъклото на окачената стена като цяло. Това е особено вярно при влажни, корозивни среди и пряка слънчева светлина.

Устойчивостта на стареене на конструктивното лепило е издръжливостта на структурно лепило. Устойчивостта на структурните лепила в различни практически среди включва дълготрайна издръжливост, устойчивост на атмосферни влияния, термична стабилност, якост на умора и издръжливост. свързани части, предварителна обработка на повърхността, температура, приложено напрежение и т.н.

) 3) Отпадане на структурното лепило при разкъсване на напрежението

Структурното лепило е вид типичен механичен нелинеен полимерен материал. В момента реологичните свойства на структурните лепила не се разглеждат в повечето инженерни конструкции. Структурните лепила се подлагат на самостоятелно тегло на стъкло за дълго време, което води до забавен инцидент с повреда.Например, някои скрити стъклени рамки на стъклената стена или кухия външен лист от стъкло се появяват като пълна катастрофа малко след новото строителство, и там е очевидна дислокация между стъкло и опора преди падане, и очевидно пълзене на структурно лепило.

) 4) Влияние на факторите на околната среда върху стареенето на структурно лепило

Силиконовият конструктивен уплътнител е вид полимерен материал, който неизбежно се влияе от факторите на околната среда при практическото приложение на окачена фасада.Например, дъждовна вода, ултравиолетова радиация, висока температура, висока влажност, силни студени и крайбрежни условия, среда със солена мъгла Солено-алкалните почви и киселинната мъгла, причинени от замърсяването на околната среда, ще ускорят стареенето на уплътняващите вещества и ще накарат уплътнителя да промени цвета и мехурчетата в процеса на нанасяне. Намалява се експлоатационният живот на пукнатините, като крехкост, напукване и разкопчаване, което сериозно засяга безопасността на инженерите с окачени фасади.

) 5) Влияние на комплексната сила върху стареене на структурно лепило

Формата на стената на стъклената завеса става все по-нова и уникална и по-висока. Появява се нова форма на високи сгради и се изисква изпълнение на конструктивен уплътнител. В процеса на нанасяне на конструктивен уплътнител върху стената на стъклената завеса, той има много сложни външни сили: (1) хоризонтално натоварване на вятъра, (2) ) вертикална сила на срязване, (3) сила на разкъсване, причинена от концентрация на напрежение, причинена от структурен дефект на лепилото; (4) механично напрежение на умората, причинено от циклично натоварване на вятъра, вибрации и други динамични натоварвания; (5) напрежението на пълзене на структурните лепила, причинени от дългосрочно натоварване на стъкло. Тези сложни външни сили правят структурния уплътнител в състояние на динамична деформация, която дълго време не може да се наблюдава с просто око, и ускорява застаряването на структурния уплътнител. 图片2

) 6 of Проблеми с качеството на продуктите за уплътняване

Вътрешният пазар на млечни продукти е хаотичен и пазарната конкуренция постепенно се засилва. Ето защо има някои случаи на намаляване на цените на продуктите чрез високо пълнене, подбор на по-ниски суровини и фалшифициране на известни марки с фалшиви и нискокачествени продукти. Това не само смущава пазара и сериозно застрашава здравословното развитие на индустрията.

Основното представяне е както следва:

(1) пълни с бяло масло, пиролитично силиконово масло и други по-ниски пластификатори в уплътнителя.

Бялото масло е безцветен, без мирис, бял, дълговерижен алкан, получен от хидрогениране под високо налягане на фракции на нефтени смазочни масла, с ниска точка на кипене и лесно изпаряване. Повърхностният гланц на уплътнителя може да бъде подобрен чрез микронапълване. Запълването на бяло масло в уплътнителя не само намалява значително разходите за уплътнителя, но също така подобрява значително външния вид и екструдирането на уплътнителя. Проблемът с качеството не може да бъде намерен в процеса на използване на уплътнителя.Въпреки това, с течение на времето, бялото масло в уплътнителя постепенно се изпарява, което прави самия уплътнител втвърден, крехък и дори напукан. Полярността на бялото масло и бутиловото уплътнение е подобна. Съгласно принципа за разтваряне на подобна фаза, бутил уплътнител ще се набъбне и разтвори, когато се срещне с бяло масло, в резултат на което се образува кухо стъкло, което тече масло, замъгляване, отлепване и т.н.

(2) Уплътнителят има лоша устойчивост на стареене. Ако първоначалните характеристики на уплътнителя не отговарят на изискванията на националния (индустриален) стандарт, след период от време на вятър, дъжд, слънце и стареене, свойствата на уплътнителя ще бъдат значително намалени и уплътнителят ще стане твърд и крехък , Сериозни пукнатини и течове ще се появят след използване в строителството.

(3) фалшива известна марка, с ниско качество. За да се постигне високата печалба, по-ниският уплътнител се използва за копиране на продукта на известната марка в процеса на изготвяне на проекта, което води до сериозно скрито влошаване на качеството на проекта за окачена фасада.

Структурните лепила играят важна роля при изграждането на окачена фасада. Неговата издръжливост и стабилност са пряко свързани с безопасността на прозорците и вратите на вратата и енергоспестяващия ефект на изолационното стъкло. Възходът на "пасивна сграда" у нас също е безопасен за структурно лепило. За да се осигури дълъг живот на използвания силиконов структурен уплътнител, трябва да извлечем поуки от съвременните международни стандарти, да усъвършенстваме силиконовите структурни стандарти на нашата страна и да наложим задължителни политики за подобряване на системата за достъп до индустрията.