Как да анализираме и решим феномена на пенообразуване на силиконов уплътнител по време на строителството?

Може би, когато използвате силиконов уплътнител , от време на време ще срещнете строително неудобство, тоест ще има мехурчета в конструкцията. Причината, поради която силиконовите уплътнителни пяни по време на строителството са по-сложни. Причинено от причините е трудно да се използва метод или резултат, за да се определи причината за разпенването.

Силиконовите структурни уплътнители обикновено се използват във фабриките. Те се пълнят във фабриката. Околната среда и условията на работа във фабриката са сравнително добри и е лесно да се изпълнят външните условия, необходими за втвърдяване на силиконов уплътнител.

]G{WY0ZVY]VY2P)@(2}5I]8

1. Увийте въздуха в процеса на инжектиране на лепило.

Силиконовите устойчиви на атмосферни влияния уплътнители обикновено извършват инжектиране на лепило на строителната площадка, а условията на работа са лоши. Работниците стоят на скелето и залепят лепилото. Равномерността на инжектирането на лепило не се разбира лесно и е лесно да увиете въздуха в лепилото. След нанасянето на лепилото повърхността на гумената става се изстъргва и заглажда. Уплътнението вътре в гумената става обикновено е пръчка от полиетиленова пяна със затворени клетки. Въздухът, увит вътре в гумената става, не е лесен за преливане, а гуменият шев е компресиран и компресиран. Напрежението, устойчивите на атмосферни влияния лепилни фуги обикновено са по-широки, дебелината е малка, устойчивото на атмосферни влияния лепило осигурява висока способност за изместване, твърдостта е ниска и лепилото е меко преди да се втвърди. Напрежението на сгъстения въздух бавно разпенва шева. Това явление е по-вероятно да се появи при изветряне на лепила, които осигуряват ± 25% или повече от възможностите за изместване на шева. Напротив, някои устойчиви на атмосферни влияния лепила, които позволяват по-малък капацитет на преместване, имат по-голяма твърдост и са по-плътни, преди лепилото да се втвърди. Напрежението на сгъстения въздух, увит в лепилната фуга, не е лесно да се разпенва гумената опора. Следователно, колкото по-устойчиво на атмосферни влияния лепило, което може да осигури голяма възможност за изместване, толкова повече внимание трябва да се обърне на равномерността на инжектирането. По принцип вертикалното лепило за шиене може да се прилага отдолу до върха, за да се преодолее някакво явление на пенообразуване. Най-важното е умението и отговорността на работния оператор.

 

2. Интерфейсът е мокър, когато лепилото се инжектира.

При работа на открито валежите често се срещат, особено през лятото на юг. Вали почти всеки ден. Ако вали, интерфейсът е мокър и сух, а лепилото се инжектира директно. Когато слънцето грее върху свързващия субстрат и лепилната фуга, интерфейсът е вътре. Температурата се повишава, влагата вътре в лепилния шев се изпарява, а невтвърдените, по-меки лепилни шевове се разпенват. Понякога влагата на подложката от полиетиленова пяна ще доведе до пяна на лепилото. Следователно, по време на строителството, не бива да сте нетърпеливи да намерите решение. След като интерфейсът изсъхне и след това се инжектира, можете да избегнете горната ситуация.

 

3. Слънцето е изложено, когато лепилото не е втвърдено.

Силиконовото лепило не може да бъде изложено на слънце, преди да се втвърди. Особено, когато лепилото е току-що завършено, слънцето ще бъде изложено на слънцето, което ще доведе до образуване на мехурчета от пчелна пита във вътрешността на лепилната става, което ще причини външния шев на лепилната става. Силиконовото лепило ще бъде по-очевидно. В горещото лятно строителство тази ситуация не е лесна за преодоляване. Избягването на излагане на слънце при използване на инжектиране на лепило ще преодолее някои мехури. Сутрин залепете от западната или северната страна на сградата, а следобед от източната или южната страна на сградата. След като лепилото се инжектира, лепилото се втвърдява за определен период от време, повърхностният слой е раздробен и когато слънцето е изсушено на слънце, с известно съпротивление може да се преодолее известно пенообразуване.

 

4. Температурата на повърхността на субстрата е твърде висока.

Когато силиконовото лепило се втвърди, температурата на свързания материал не трябва да надвишава 50 ° С. Това заключение е одобрено от повечето производители на силиконови лепила. Когато температурата на повърхността на основата надвиши 50 ° C, лепилото се инжектира, което ще доведе до разпенване на пяната. Това ще бъде случаят, когато стената на завесата от метален панел е устойчива на атмосферни влияния. През горещото лято, когато слънцето е изложено на металната плоча, особено температурата на повърхността на алуминиевата плоча ще достигне 80 ° C, по това време инжектирането лесно може да доведе до пяна. Следователно, тя трябва да бъде избрана през втората половина или облачни дни, за да се подобри горната ситуация.

 

5. Температурната разлика между деня и нощта е голяма, термичното разширение и свиване на интерфейса е по-голямо.

По-вероятно е тази ситуация да възникне, когато алуминиевата панелна завеса е залепена. Алуминият е материал с голям коефициент на линейно разширение. През пролетта или есента на северен Китай температурата е голяма и когато слънцето е директно изложено на алуминий по обяд, повърхностната температура на алуминиевата плоча може да достигне до 60 ° -70 ° C , а температурата спада до около 10 ° C през нощта. Голямата алуминиева плоча има повече топлинно разширение и свиване, а изместването на интерфейса е по-голямо. След като гумата за атмосферни влияния е запушена, действителното изместване на интерфейса се толерира от гумената става. В процеса на втвърдяване ще възникне прекомерното и многократно телескопично изместване. Причинява шева да се пени, така че избягвайте гореспоменатото разпенване, когато избягвате най-силната пряка слънчева светлина по обяд.

 

7. Климатът е сух.

Силиконовият уплътнител се полимеризира в еластичен уплътняващ материал с помощта на влага във въздуха. Количеството влажност във въздуха е тясно свързано със скоростта на втвърдяване. Пролетният климат в Северен Китай е сух. След инжектиране на силиконов каучук, времето за втвърдяване е много дълго. Силиконовият уплътнител преди втвърдяване е изключително податлив на външната среда и предоставя възможности за различни явления на пенообразуване.

@3T3D](7Q8Q0CU)$SSUA{J1

 

 

 7260 е еднокомпонентен силиконов уплътнител с общо предназначение, който предлага най-добри показатели за запечатване на повечето полета.

1.Пропълнете и запечатайте врати и прозорци, покрити с алуминиева сплав, титаниева сплав и пластмасова стомана.

2. Запечатайте всички видове стъклени и алуминиево-пластмасови панели за завеси и каменни облицовки.

3.Бонд и запечатайте закопчани врати и прозорци.

Гореспоменатите явления и причини за пенообразуване също са обобщени от техниците. Надявам се, че ще бъде от полза за тези, които работят на строителната площадка. Необходимо е да се научим да отчитаме температурата на околната среда и други фактори при определяне на причината за разпенването. Възможно е да се избегне или преодолее горната ситуация .