Има ли химическа реакция между стената на стъклената завеса и стъкленото лепило?

Стената от стъклена завеса е красив и нов метод за изграждане на декорация на стени, което е отличителна черта на ерата на модернистичните високи сгради. Много стилни и много модерни, някои забележителни сгради също използват метод за декорация на стъклени стени.

Стената от стъклена завеса се отнася до структурата на сградната обвивка или декоративна конструкция, която може да бъде изместена от системата на носещата конструкция спрямо основната конструкция и не споделя основната структура. Стената има еднослоен и двоен стъклопакет.

Знаеш ли? Стените от стъклени завеси и лепилото за стъкло всъщност са химически реактивни.

Стената на стъклената завеса и лепилото за стъкло са двойка малки партньори. Стъкленото лепило е необходим материал за стените на завесите.

И така, какви са стъклените лепила, използвани в стените от стъклени завеси?

timg (1)

Първата категория : силиконов структурен уплътнител

Използван като единственият "член" за свързване и прехвърляне на натоварване между стъклото на завесата на стената и задната облицовка на рамката от алуминиева сплав, този вид лепило трябва да има доста висока якост на опън и срязване, устойчивост на многократно разтягане, сгъстяване и отлепване. Необходим е и висок модул на еластичност, за да се поддържа основната форма на гумения слой при условие за високи положителни и отрицателни напрежения, така че да се предотврати напукване на стъклото поради прекомерна деформация.

Уплътнителят на силиконовата структура има висока якост, а именно якостта на сгъстяване е> 65MPa, якостта на свързване с положителна сила на опън е> 30MPa, а якостта на срязване е> 18MPa. Издържа на голямо натоварване и е устойчив на стареене, умора и корозия. Производителността му е стабилна в очаквания живот и е подходяща за лепилото, което може да издържи свързването на здрави структурни части.

Следователно, силиконовото структурно лепило може да се използва широко при свързването на метал, керамика, пластмаса, каучук и дърво със същия вид материали или между различни видове материали. Той може също така частично да замени традиционните форми за свързване като заваряване, нитове, болтова връзка и др. Разпределението на напрежението на свързващата повърхност е равномерно и няма термично влияние или деформация върху частите. Сред тях, силиконовото структурно лепило се използва главно за армировката, закрепването, свързването и ремонта на компоненти в машиностроенето, като свързване на стомана, свързване на въглеродни влакна, армировка за засаждане, укрепване на пукнатини, уплътняване, поправяне на дупки, залепване на ноктите на пътя, защита на повърхността и свързване на бетон.

timg (2)

Втората категория: силиконов устойчив на атмосферни влияния уплътнител

Използва се за залепване на фугите от стъкло или други материали в стената на скритата стъклена завеса. В допълнение към устойчивостта на проникване на вятър и дъжд, този вид лепило трябва да се адаптира към термичното разширение и свиване, причинено от промяната на температурата на климата между стъклените листове на стената на завесата. Ширината на фугата може да бъде променена, така че все още да се свързва здраво. По принцип степента на разширяване трябва да бъде ± 25% от ширината на шева, което наричаме способност за изместване.


Третата категория: конструктивен уплътнител за изолационно стъкло

Специалното лепило за стената на скритата рамка от стъкло обикновено се използва за кухото стъкло на стената на завесата от рамка от алуминиева сплав. Полисулфидното лепило се използва за еднократно уплътняване от външната страна на кухото стъкло. Кухото стъкло е вградено в рамката от алуминиева сплав и обикновено не се кондензира пет години.

Полисулфидното лепило обаче има ниска якост на свързване и не е устойчиво на ултравиолетови лъчи на слънчевата светлина, предавана през стъклото.

Затова много хора обмислят дали е възможно да се замени структурният уплътнител за централно контролно стъкло с полисулфиден каучук.

Отговорът е: не! Тъй като в стената на скритата рамка няма засенчване на рамка от алуминиева сплав, външното стъкло на изолационното стъкло има собствено тегло и товар и то се предава на вътрешното стъкло чрез изолационното стъкло.

Следователно функцията на структурното лепило за изолиращо стъкло силикон не може да бъде заменена с полисулфиден каучук, в противен случай външното стъкло може да падне под действието на отрицателното налягане на вятъра.


Четвъртата категория: силиконовият структурен уплътнител е разделен на еднокомпонентно, двукомпонентно, киселинно втвърдяващо лепило и неутрално втвърдяващо лепило.

Еднокомпонентният силиконов уплътнител може да бъде директно нанесен върху свързването между алуминий и стъкло. Хидролизира се, като абсорбира влагата във въздуха. Реакцията на кондензация се втвърдява от повърхността и отвътре. Почистващата камера е необходима за почистване и температурата не е ниска. При 23 ° C относителната влажност е не по-ниска от 40%, в противен случай това ще повлияе на втвърдяването, така че здравината на гумения слой да бъде намалена.

Еднокомпонентният силиконов каучук е кисел и неутрален и при втвърдяване киселинният гел отделя оцетна киселина. Филмът от стъклено покритие, произведен по метода на вакуумно магнитно разпръскване на стената на скритата рамка, е корозирал, за да образува лице на цвете, така че трябва да се използва неутрален силиций. Кетоново структурно лепило.

Двукомпонентното силиконово структурно лепило трябва да бъде добавено към основния каучук преди употреба и напълно смесено и покрито между алуминиевия материал и стъклото в специална лепилна машина за свързване и втвърдяване. Двукомпонентното лепило е неутрално лепило.

2900 2

Kejian TOP-BEST2900 неутрален силиконов уплътнител е еднокомпонентна, неутрален, бързо втвърдяващ се силиконов уплътнител, който осигурява дълготрайни еластични водоустойчиви уплътнения в строителни системи като стени за завеси и метални покриви. Ефект, но е строго забранено да се използва като структурно лепило.

Може да се прилага за:

1. Запълване и уплътняване на пролуката от лек стоманен покрив;

2. Сглобяване и сглобяване на алуминиево-пластмасови композитни панели, топлоизолационни панели и соларни панели в системата на стената на завесите;

3. Монтаж на различни видове врати и прозорци;

4. всички видове декоративно затваряне, залепване и запечатване на стъклени компоненти.