Нека да поговорим за въпроса за уплътнителя.

Създаването на комфортна, безопасна и надеждна среда за живот неизбежно ще разчита на безопасни и екологично чисти материали за декорация. Въпреки че не е много привлекателен, уплътнителят се използва широко във всеки ъгъл на дома, като например шевове на врати и прозорци, шевове за басейни, дъски и т.н. Днес ще говоря с вас за това как да анализирате и решавате различни често срещани проблеми в лицето на уплътнителя.


Защо уплътнителят се напуква и обезмаслява?

1. Конструктивни дефекти: съвместният интерфейс трябва да бъде проектиран като двустранно свързване, за да се гарантира, че уплътнителят може да се движи със съединението след уплътняване; в същото време избягвайте тристранното залепване, тъй като тристранното свързване причинява неравномерно напрежение и лесно разкъсване на уплътнителя. ,

2. Неправилен избор на лепило: Тъй като коефициентите на термично разширение на различните субстрати са различни, някои субстрати с голям коефициент на термично разширение имат голямо изместване на интерфейса в околната среда с голяма температурна разлика между ден и нощ; в допълнение, някои интерфейси са във вибрираща среда. Причинява интерфейса да е голям. При тези условия, ако е избран уплътнител с по-ниско удължение, уплътнителят лесно се напуква.

3. Недостатъчно почистване: Преди изграждането, ако има замърсители в ставите, това ще повлияе на колоидната адхезия, което ще доведе до напукване или обезмасляване. Следователно, преди изграждането, е необходимо да се гарантира, че фугите са напълно почистени, а след ъгъла на оглед е запазено подходящо време за поддръжка.


Защо уплътнителят има свиване на бръчки след втвърдяване?

1. Дебелината на конструкцията е твърде тънка: ако размерът е твърде тънък, той ще се свие и ще се сбръчка след втвърдяване. Това явление може да бъде намалено чрез увеличаване на дебелината на оразмеряването според подходящата ширина на желаната уплътнителна междина. Според реалната ситуация на запечатания интерфейс се препоръчва да се нанася лепило 6-12 мм.

2. Качеството на уплътнителя не е добро: някои уплътнители добавят прекомерно количество пластификатор (бяло масло) в процеса на производство. Когато уплътнителят има известна степен на летливост по време на процеса на втвърдяване, обемът на лепилото ще стане по-малък. Така колоидът ще се свие и ще се сбръчка.


Защо уплътнителят има просмукване на масло?

Качеството на уплътнителя не е добро: някои производители се стремят да спечелят клиентите на ниски цени, добавят прекомерно по-ниско бяло масло вместо силиконов полимер и произвеждат евтин и нискокачествен уплътнител, докато системата за бяло масло и уплътнител има лоша съвместимост. Предизвика появата на изтичане на масло.


Защо откривате много пенообразуване в уплътнителя по време на строителството?

1. Проблеми със строителните инструменти: По време на строителството се използват пневматични пушки. Поради прекомерно налягане, голямо количество газ се извежда от опашката в цялата гума, внасяйки много пяна. В този момент налягането на пневматичния пистолет трябва да бъде по-ниско, за да намали газа или да използва ръчния пистолет.

2. Лошо качество на уплътнителя: Някои производители на пазара имат смесен газ в процеса на опаковане поради неквалифицирана технология на опаковане. Освен това, ако производителят оцени недостатъчните опаковъчни материали, уплътнителят и опаковъчните материали реагират, за да набъбят опаковъчния материал. Лесно е да предизвикате проникване на газ.

Освен това, ако има малко количество пяна в края на опаковката, това е нормално, тъй като вибрацията по време на транспортиране или температурната разлика по време на съхранение ще доведе до движение на буталото между маркуча и опашната тапа, след това малко количество въздух ще влезе с движението на буталото. В лепилото.


Защо ви е необходим уплътнител за плесен между кухнята и банята?

Влажната среда може лесно да се превърне в племенна плесен. И колкото по-влажна е средата, толкова по-лесно е да се плесне. Петната от мухъл не само влияят на естетиката на жизнената среда, но също така могат да имат рискове за здравето. Ето защо се препоръчва да използвате уплътнител със устойчивост на плесен в пространство с относително висока влажност, като кухня и баня. Уплътнителят, устойчив на мухъл, постига ефекта против плесен чрез добавяне на антибактериален агент в уплътнителя.

Използването на лепило, устойчиво на плесени, обаче не може да се извърши веднъж завинаги и антибактериалното средство с течение на времето постепенно ще се консумира. Ето защо в ежедневието е необходимо да се поддържа добра вентилация между кухнята и банята, както и навременното отстраняване на остатъчния препарат, душ гел и сапун върху повърхността на ставата. В същото време се препоръчва кухнята и банята да са в среда с висока влажност, а от време на време да се извършват ремонти на уплътнители.


Защо уплътнителят пожълтява след период на употреба?

О: Пожълтяването на силиконовите уплътнители се причинява най-вече от определени вещества във външната среда. Например, летливите вещества от почистващите препарати и други строителни материали могат да причинят пожълтяване на силиконовия уплътнител.

Следователно, вентилацията на закрито трябва да се засили в ежедневието. Препоръчително е да използвате уплътнителя навреме, за да го почистите. Опитайте се да избягвате контакт между силиконов уплътнител и уплътнения от неопрен или EPDM.


Мога ли да постигна всички подобрения в дома само с един вид уплътнител?

О: Отговорът е НЕ. Тъй като различните части за декорация на дома имат различни материали за фуги и различни изисквания, не се препоръчва използването на един вид лепило във всички части за домашна декорация. В противен случай това може да е контрапродуктивно. Понастоящем има четири различни типа уплътнители или лепила, често използвани на пазара, като неутрални, кисели, алкохолни и хибридни. Различни висококачествени силиконови уплътнители могат да бъдат избрани на различни позиции, за да се постигне по-добър уплътняващ ефект.