Метален покрив водоустойчив, тези решения трябва да бъдат полезни!

I.Сравнение на конструкцията на леки стоманени конструкции:

Леката стоманена сграда се използва широко във всички видове сгради заради краткия си цикъл на строителство, високата степен на сглобяемост, гъвкавостта и разнообразните архитектурни и дизайнерски стилове, както и опазването на околната среда на целия строителен процес. Строителната му структура постепенно е проникнала в различни области, като големи фабрики, складове, супермаркети, зали и гимназии и т.н. И регионалното развитие на леката стоманена конструкция от точка, линия до повърхност; От развитите крайбрежни зони, от централните на запад, от големите градове, средните градове до градовете, инерцията за развитие е много бърза. В същото време, в сравнение с развитите страни, стоманената конструкция в Европа, Америка и Япония представлява 40% (площ) от общото строителство, но само 0,5% (площ) у нас. Вижда се, че стоманената конструкция у нас все още е в начален етап. Особено в жилищната лека стоманена сграда с жилищно строителство все още е в зародиш, а пространството за развитие е много широко.

II.Протеча на вода в лека стоманена конструкция с покрив с метална цветна плоча:

Чрез проучване на пазара, в момента, по-голямата част от стоманената конструкция на покрива изтичане на покрив в нашата страна е по-сериозно, това явление е по-забележимо в южния регион, дори някои производители на стоманени конструкции притежават собствена фабрика, феноменът на изтичане на офис също е често срещан. Изтичането на водата се концентрира главно в ламинатното покритие, покриващия колан за осветяване на покрива, стоманената плоча на канавката и циментовата стена и т.н.

图片1

III.Анализ на причината за изтичане на покрива на металната плоча:

1. Утечки на вода, причинени от свойствата на материала:

(1) Топлинната проводимост на самата метална пластина е голяма. Когато външната температура се променя значително, температурната разлика в околната среда се променя значително, а цветната стоманена плоча се свива и деформира поради температурната промяна, което води до голямо изместване на интерфейса. Следователно, изтичането на вода е лесно да се появи в интерфейса на металната плоча.

(2) В системата на стоманената конструкция, поради промяна на температурата, натоварването от вятър, натоварването от сняг и други външни сили, еластичната деформация се появява лесно, а изместването в свързващата част ще доведе до скрити неприятности при изтичане на вода ,

(3) Поради свързването на различни материали, като съединител за изкопи, направен от парапет и стоманена ламарина, колан за осветление на покрива и т.н., тъй като промяната на напрежението е нестабилна, се създават скритите проблеми с изтичането на вода.

2. Скрито изтичане на вода, причинено от конструктивен дизайн или дефекти на плочата:

(1) В условията на ожесточена конкуренция на пазара, за да изпълни задачата, строителната страна намалява разходите, за да спаси суровините, за да се намали наклонът на сградата в конструкцията, някои дори по-малко от 1/20 Лесно е да се произвежда застояла вода, което води до изтичане на жилището.

(2) Поради фактора разходи, по-голямата част от гаечния ключ, използван в леката стоманена сграда в момента, е тип плоча с по-ниска височина на вълната (голяма ефективна площ), а ширината на надбедрената става е малка. Когато сградата е в застой, е лесно да се препълни тазобедрената връзка и да се предизвика изтичане на вода.

3, регионалните особености не са напълно взети предвид при конструктивното проектиране, което води до хидроизолационни дефекти:

Понастоящем при проектирането на леки стоманени конструкции в Китай, различни хидроизолационни мерки, като тези в южната околна среда Мейю, не са взети под внимание с оглед на регионалните климатични различия. Хидроизолационните мерки в сезонната тайфунова околна среда в крайбрежните зони и хидроизолационните мерки при топене на снежната покривка в североизточен Китай имат свои структурни характеристики и са подбрани хидроизолационните материали, подходящи за тази област.


IV.В момента водоустойчивите материали и характеристиките на производителите на стоманени конструкции, използвани в инженерното покритие на метални плочи, са както следва:

1, няколко напреднали технологични предприятия. Използването на бутилова гума запечатване самозалепваща лента, ефектът е много добър. Рядко се случва изтичане на вода.

2, някои предприятия приемат запечатваща лента (известен като лепило) или стирен бутадиен каучук запечатване самозалепваща лента. Материалът има кратък експлоатационен живот и е лесен за стареене. Жизненият цикъл е около 3 години, лесен за изтичане на възрастта.

3, в момента, по - голямата част от местните предприятия, използвайки силикон гел. Силата на свързване на материала е ниска след втвърдяването. Лошото следене, лесно стареене, изкуствени скрити проблеми в строителството, водоустойчиво качество е ненадеждно, лесно се изтича вода.


Обсъждане на решаването на проблема с изтичането на покрива на металната пластина:

1. За да се проектира структурата разумно, най-добрата схема трябва да се получи, като се вземат предвид факторите на разходите, наклона на покрива, формата на плочата и т.н.

2. Като се вземат предвид регионалните климатични характеристики на сградата, се възприемат водоустойчивите мерки и материалите, подходящи за района.

3. Поради материалната характеристика на металния покривен борд и уроците по чертеж от чуждестранния опит, трябва да се избере водоустойчив материал, подходящ за метален покрив. Като висока якост на свързване, добре следват, и отлична устойчивост на атмосферни влияния на бутил каучук водоустойчив самозалепваща се лента, като метален лист покрив подкрепа водоустойчив материал.

VI.Характеристики на бутилова каучук Водоустойчива залепваща лента, използвана в хидроизолацията на стоманени покриви

1. Характеристики на материала: хидроизолационната самозалепваща се лента от бутилова гума е екологично чист залепващ материал без разтворители, получен чрез смесване на бутилова гума с полиизобутилен съгласно специална производствена формула и специален технологичен процес. Той има следните характеристики:

(1) Отлични механични свойства: якост на свързване, якост на опън и удължение, отлична еластичност, силна адаптивност към деформация на интерфейса и напукване.

(2) Химичното свойство е много стабилно: има отлична химическа устойчивост, устойчивост на атмосферни влияния, устойчивост на стареене и устойчивост на корозия, а устойчивостта на стареене е до 20 години.

(3) Надеждно изпълнение: отлична постоянна адхезия, особено хидроизолация, уплътняване, устойчивост на ниска температура и изпълнение, е несравнимо с обикновените уплътнителни ленти.


2, процес на характеристиките: прилагането на бутил каучук запечатване на самозалепваща се лента, използването на отлични свойства на материала, добро решение на интерфейса, когато се премести, или защото напрежението не е в крак с проблема. Характеристиките на процеса са следните:

(1) Конструкцията е удобна и бърза. Лесна за използване конструкция за залепване, без изчакване, залепване на мястото на веднъж, и лепилна повърхност чиста, лесна за изграждане.

(2) Ниско изискване за строителна среда. Температурата на околната среда е 15-40 ℃ и влажността е под 80%. Той има силна екологична адаптивност и е подходящ за употреба в южната и североизточната част на Китай.

(3) Надежден ремонт и опростен процес. Хидроизолационният ремонт може да бъде покрит само с едностранно запечатваща самозалепваща се лента в мястото на изтичане. Тя е проста и безопасна.

图片2

VII.Строителна технология на бутил каучук тип уплътнителен лепило Лента в стоманена конструкция притискаща покрив:

1. Технологията за изграждане на нов покрив с цветна плоча от метална конструкция;

(1) според разликата в типа на цвят или съвместна част, ширината на съвместно, различни спецификации на двустранни връзки, са избрани;

(2) Избършете съединението на цветната табела;

(3) От единия край на цветната табела, отворете бавно запечатващата лента, залепете уплътнителната лента към мястото на долната цветна плоча по протежението на фугата, след това леко натиснете лентата с ръка, за да я прилепи здраво плака;

(4) Отстранете изолационната хартия от запечатващата лента, натиснете горния слой на фугата в фугата и натиснете сцепката последователно с ръката след залепване, така че фугата да се залепи здраво.

(5) Затегнете закрепващия винт така, че горната и долната повърхност на свързващия ремък да са плътно свързани.


2. Технология на строителството на стоманен покрив водоустойчив проект за ремонт: според разследването на изтичане позиция и причина за изтичане на стоманен покрив в момента, ние откриваме, че основните части и причини са, както следва:

(1) Основната причина за изтичането в припокриването на покривната плоча е, че свиването и деформацията на цветната табела на покрива водят до изместване на мястото, което прави силиконовия гел и обикновената уплътнителна лента да изтичат от стоманената плоча;

(2) Изтичането на вода при свързването на покривния панел и циментовата стена се дължи главно на напукване на силиконово лепило и лепилна повърхност.


За различни сайтове и причини за изтичане използваме различни процеси за поправка:

 

А, в случая на (1), използваме следния ремонт:

а. Отстранете всички силиконови лепила от покривния покрив

б, ремонт на покривната част на борда на цветни стоманени плочи с чиста;

c, в зависимост от състоянието на изтичане на вода съвместно избор на различни спецификации на едностранно свързване на колан;

d, директно покриване на фугата с едностранно свързваща лента.

e, След залепване, натиснете мястото за поправка на ръка, така че едната страна да се свърже здраво към фугата.


В, в случая на (2), като се вземе за пример комбинацията от покривния канал и циментовата стена, се прилагат следните техники за възстановяване:

a, Отстранете силиконовото лепило в съединението между цветната дъска и циментовата стена;

б, избършете кръстовището между цвят борда и циментова стена, изискват циментовата стена не пясък, ако е необходимо четка основата третиращ агент (полиуретан: бензен = 1: 2 (обем):

c, Поставете едната странична лепенка в съединението между цветната дъска и циментовата стена и я натиснете с последователността на ръката, така че свързващата лента да може да се залепи здраво.

图片3

VIII.Съображения за използването на бутилов каучук Водоустойчив уплътнител за лента:

1. Вода, масло, мръсотия и др. Трябва да бъдат отстранени от повърхността на обекта преди употреба.

2, бутилова гума за залепване на самозалепваща се лента е студена конструкция, самозалепваща се лента, трябва да бъде еднократно залепване на място, не може да бъде поставен многократно. Бутиловата гумена уплътнителна лепенка е разрешила голям проблем на изтичане поради дефектите на съответстващия водоустойчив материал в покривния лист от стоманена конструкция, който има отличен водоустойчив ефект и проста строителна технология. Вече не е труден проблем за собствениците и строителните единици, за да се предотврати хидроизолация на стоманена конструкция на покрива. скрита опасност от изтичане на вода от пресовани покривни плочи. Той е незаменим водоустойчив материал за покрив с висококачествена стоманена конструкция.