предпазни мерки за използване на силиконов уплътнител през есента и зимата

През есента температурата на цялата среда спада (въпреки че все още е гореща в Южен Китай), температурната разлика между ден и нощ е голяма, въздухът е сух и т.н.

Екологичната среда на есента и зимата оказва голямо влияние върху използването на силиконов уплътнител за строителството. За да се изпълни функцията на структурно свързване или уплътняване, използваното в строителството силиконово лепило трябва да бъде изсушено, преди да може да се осъществи. Ето защо процесът на втвърдяване на силиконовия уплътнител е много важен.

图片1

Силиконовият уплътнител обикновено се разделя на еднокомпонентни и двукомпонентни. Благодарение на процеса на смесване и биене на двукомпонентния силиконов уплътнител са закрити, условията на околната среда са лесни за контролиране, така че не се обсъждат тук днес.

Втвърдяването на еднокомпонентен силиконов уплътнител е свързано с температурата на околната среда и влажността на въздуха. Особено през есента и зимата общата температура на околната среда е ниска, температурната разлика между ден и нощ е голяма и влажността на въздуха е ниска, което води до бавна скорост на втвърдяване на силиконовия уплътнител. плочата за завеси е по-голяма или коефициентът на разширение на основния материал на плочата е голям (главно алуминиев фурнир или алуминиева пластмасова плоча и други метални завеси), изместването на лепилото на платформата за завеси е по-очевидно. В резултат на това адхезивните ленти в шевовете се подлагат на силата на горещо пресоване и студено изтегляне, но поради ниската температура на цялата среда, гумените ленти не могат да бъдат напълно изсушени в период от време на горещо пресоване и студено изтегляне. В ненаселено или полутвърдо състояние, натискът при горещо и студено изтегляне има отрицателен ефект върху втвърдяващите свойства и целия живот на лентата и ще доведе до шевове и издутини, слаб външен вид и не може да бъде възстановено ,

За да се сведат до минимум неблагоприятните въздействия на есенната и зимната среда върху използването на силиконов уплътнител в сградите, се препоръчват следните мерки.

Вътрешното оразмеряване на вентилатора на вътрешната врата и прозореца, както и обработката на единични елементи от стъклената завеса, тъй като конструктивната среда е вътрешна, когато температурата на околната среда е ниска, сушенето на въздуха може изкуствено да регулира вътрешната среда чрез климатизация, отопление и овлажнител. осигурява нормалното втвърдяване на силиконовия уплътнител.

За външната конструкция на стената, като уплътняване между рамката и стената на вратите и прозорците, уплътнението на съединенията между плочите на окачена фасада и т.н., доколкото е възможно, трябва да предприемем мерки срещу слънцето, за да избегнем голямата разлика в температурата, причинена от директното слънчева светлина, времето за оразмеряване е най-добро, когато най-високата температура през деня е изтекла и започна да се охлажда.

Когато температурата на околната среда е по-ниска от 5 ° C, не се препоръчва да се извършва външно оразмеряване. В този случай има по-голяма вероятност от издуване в лепилото на стенната окачена фасада, а ефективността на уплътнителя ще намалее след втвърдяване.