Покривна хидроизолация на фотоволтаична централа

Април е на път да премине, лятото скоро ще дойде и дъждовният сезон ще се увеличи, така че хидроизолацията не може да бъде пренебрегната. Независимо дали става дума за оригиналния дефект на хидроизолацията или изтичането, причинено от повреда по време на монтажа, е трудно да се комуникира и решава проблема между инсталатора и собственика. Може да има дори иск за компенсация или ситуация, изискваща електростанцията да бъде демонтирана, което води до огромни загуби.Как да направи покривът водоустойчив на фотоволтаична централа?

Много хора ще вземат предвид носещата способност на покрива, площта на покрива, капацитета на трансформатора и т.н. при предварителната оценка на фотоволтаичния проект на покрива.

Въпреки това, първоначалното състояние на хидроизолация на покрива често се пренебрегва и дали инсталацията ще причини нови водонепроницаеми повреди на покрива ще бъде пренебрегната.

image.png

Според голямото търсене на плоски наклони на покрива в селските райони на Северен Китай е добра посока на развитие, ако фотоволтаичният модул е монтиран като водоустойчив покрив. Доказано е от практиката, че фотоволтаичният водонепроницаем покрив е предпочитан от фермерите. Този вид покрив е не само красива, топлоизолация, но също така може да образува голямо пространство за съхранение, а общите разходи за монтаж ще бъдат значително намалени.

image.png

  • Няколко точки, на които да обърнете внимание в началото:

1, рано да се разбере оригиналната покривна водоустойчива практики и изтичане ситуация.

2. Какъв е срокът на експлоатация на оригиналния водоустойчив слой или леката стоманена покривна плоча след изграждането на електроцентралата и дали експлоатационният живот на оригиналния водоустойчив слой или леката стоманена покривна плоча може да съответства на живота на електроцентралата?

3. В етапа на проектиране и инсталационния процес е необходимо да се обмисли дали монтирането на опората или приспособлението ще причини ново увреждане на хидроизолацията на оригиналния покрив.

4. Общият принцип на покривната хидроизолация е, че не е подходящ да се блокира, за да се гарантира, че водата може да се разтоварва гладко при силен дъжд и да се гарантира, че покривът не е пропусклив.

За ситуацията, която трябва да бъде перфорирана, за да унищожи оригиналния покрив, тя трябва да се направи в съответствие с местните условия, в зависимост от различните ситуации да се направи различно третиране, нека разгледаме класификацията по-долу.

  • Бетонният покрив е водоустойчив

За новата сграда на бетон покрив, болтове трябва да бъдат вградени в проекта, и покрив водоустойчиви трябва да се извършва в съответствие с обичайната практика.

За съществуващи сгради, когато е монтирана основата на фотоволтаичния модул, водонепроницаемият слой трябва да бъде положен в горната част на основата и в металното затварящо тяло и запечатан около анкерния болт, а водоустойчивият уплътнител се използва за запълване на мястото през водонепропусклив слой.В допълнение, допълнителен водоустойчив слой може да бъде добавен под основата, дори и ако има изтичане в горната част на основата, Rain Water няма да достигне структурния слой.

image.png

  • Метален покрив водоустойчив

За металния покрив стоманената конструкция на фотоволтаичната система трябва да бъде закрепена към основната стоманена конструкция на сградата, като проникне в оригиналния водоустойчив слой и профилната стоманена плоча. Според водонепроницаемия метод на метален покрив, пароизолация, топлинна консервация и водонепропускливост се извършва. Акцентът на конструкцията е да се премахнат корозия, уплътнение и боя водоустойчива боя на основата и периферията.

Висококачественият уплътнител за неутрална атмосферна защита трябва да се използва за уплътняване на локалната течаща точка на металния покрив. За сериозно кородираната цветна стоманена плоча фотоволтаичният модул се подменя преди монтажа.

  • Наклонен водоустойчив покрив

Водоустойчив начин на наклонен покрив керемиди е да се инсталира кука като цяло, да се внимава да не се пробие през покрива, да водоустойчиво лепило, след фиксиране на фотоволтаични подкрепа в покрива, използвайте водоустойчива боя да се направи водоустойчив, а след това покриване на оригиналната плочка. трябва да се използват и болтове, но дълбочината на отворите трябва да се потвърди преди болтовете да се използват и след фиксиране на химическите закрепващи болтове, болтът преминава през плочките и се обработва с водоустойчив уплътнител.

image.png

  • Метод за водоустойчивост на фотоволтаичния покрив

Процесите на водонепроницаем покрив на фотоволтаичния модул включват лепило, алуминиево фолио, цветна стоманена плочка, подвижна подложка за цветни метали, персонализирана рамка за монтаж на потоци, специален компонент за монтаж и специален компонент BIPV и т.н. Тези програми имат свои собствени недостатъци: обезпокоителни, не са благоприятни за насърчаване на фотоволтаични хидроизолационни покриви и се обобщават след дълъг период от практически опит. Инженерите започнаха да използват и насърчават практично ново решение: водоустойчива лента и бутилова лента с алуминиево фолио .

Методът е също много прост, стига да намерят подходящ размер на водоустойчива лента, директно вмъкнете компонент празнина може да бъде, а след това странично използване бутилка алуминиево фолио лента , можете ефективно да седи на водоустойчивост.