Разликата между уплътнителя, стъклото и структурното лепило и различните им приложения.

Въвеждане на стъкло лепило

Стъкленото лепило е материал за свързване и запечатване на различни стъкла с други основи. Има две основни категории: Силиконов уплътнител и полиуретанов каучук (PU). Силиконовото лепило се разделя на киселинно лепило, неутрално лепило, структурно лепило и т.н. Полиуретановото лепило се разделя на лепило и уплътнител.

 

Специфични приложения на стъкло лепило

1. Подходящ за устойчиво на атмосферни влияния уплътнение на различни стени завеси, особено препоръчително за устойчиво на атмосферни влияния запечатване на стена от завеса от стъкло, алуминиево-пластмасова панелна завеса и окачване на сухо. 2. Запечатайте фугите между метал, стъкло, алуминий, керамични плочки, плексиглас и стъкло с покритие.

3. Запечатайте фугите по повърхността на бетон, цимент, зидария, скала, мрамор, стомана, дърво, анодизиран алуминий и боядисан алуминий. В повечето случаи не се изисква грунд.

4. Има отлична устойчивост на атмосферни влияния, като устойчивост на озон и ултравиолетова устойчивост, което му осигурява дълъг експлоатационен живот.

 

Въвеждане на уплътнител

Уплътнителят е уплътняващ материал, който се деформира с формата на уплътняващата повърхност, не е лесен за течливост и има определена степен на сцепление. Обикновено се основава на сухи или несъхнещи вискозни материали като асфалт, естествени смоли или синтетични смоли, естествен каучук или синтетичен каучук. И така нататък. Уплътнителят се отличава с производителността си. Функцията с един пръст е уплътняване. Устойчиво на атмосферни влияния лепило, силиконово структурно лепило и полиуретаново лепило имат всички уплътняващи ефекти, но имат и други важни функции, като висока якост на свързване и добра устойчивост на атмосферни влияния.

 

Специфично приложение на уплътнителя

1. Класифициран според употребата, той може да бъде разделен на строителни уплътнители, автомобилни уплътнители, изолационни уплътнители, опаковъчни уплътнители, минни уплътнители и други видове.

2. Според класификацията на експлоатационните характеристики след изграждането, тя може да бъде разделена на два вида: втвърдяващ уплътнител и полутвърдящ се уплътнител. Сред тях втвърдяващият се уплътнител може да бъде разделен на твърд и гъвкав. Твърдият уплътнител се втвърдява след втвърдяване или втвърдяване, рядко Той има еластичност и не може да бъде огънат. Обикновено шевовете не могат да бъдат преместени. Гъвкавият уплътнител има еластичност и мекота след вулканизация. Невтвърдяващ се уплътнител е мек коагулант, който предпазва лепкавия лепенка от миграция на повърхността след изграждането.

 

Въвеждане на структурно лепило

Структурният каучуков пръст има висока якост (якост на натиск> 65MPa, положителна якост на връзката от стомана-стомана> 30MPa, якост на срязване> 18MPa), издържа на големи натоварвания и е устойчив на стареене, умора, корозия и експлоатационни характеристики в рамките на очаквания живот Стабилен, подходящ за свързване на лепила към здрави структурни части.

 

1. Използва се главно за конструктивен или неструктурен монтаж на лепило между метал и стъкло от стена от стъклена завеса.

2. Може да свързва стъкло директно към повърхността на метални компоненти, за да образува единичен монтажен компонент, който отговаря на дизайнерските изисквания на стените на завесите с пълни или полу-скрити рамки.

3. Структурно лепило за изолация на стъкло.

4, подходящ за порест камък, ламинирано стъкло, изолационно стъкло, огледало, стъкло с покритие, цинк, мед, железни материали и др.