Какви са предимствата на силиконовото структурно лепило

Структурно лепилосе отнася до висока якост (якост на натиск> 65MPa, положителна якост на свързване от стомана> 30MPa, якост на срязване> 18MPa), издържа на големи натоварвания и е устойчив на стареене, умора, корозия и в рамките на очакван живот Стабилни характеристики, подходящи за лепила, които издържат на силно свързване на структурни части.

IMG20190808092730

Използвайте предимствата на структурното лепило

Структурното лепило има висока якост, анти-събличане, устойчивост на удар и прост процес на изграждане. Използва се за свързване на материали от метал, cкерамични, пластмасови, гумени, еквивалентни на дърво или различни материали. Той може частично да замени традиционните форми за свързване като заваряване, нитове и болтови връзки. Разпределението на напрежението върху повърхността на ставата е равномерно и няма термично влияние и деформация върху частите.

Конструктивните лепила са широко използвани в инженерството, главно се използват за армиране, закрепване, свързване, ремонт на компоненти; като залепване на стомана, залепване на въглеродни влакна, армировка за засаждане, укрепване на пукнатини, уплътняване, ремонт на дупки, залепване на ноктите по пътищата, повърхностна защита, залепване на бетон и др.

Предимства на структурно лепилото

1. Равномерно разпределение на стреса и висока степен на свобода при подбора на материал

На първо място, при използване на структурно лепило, напрежението може да се разпредели равномерно по цялата повърхност на свързване, като се елиминират проблемите със концентрацията на напрежение, причинени от традиционното точково заваряване, нитове, фиксиране на болта и други методи. Поради това могат да се използват по-леки и по-тънки материали без загуба на здравина на компонентите. Второ, той може ефективно да свързва различни материали и да подобрява цялостната работа. След това различни материали могат да бъдат направени в ламинат чрез свързване със структурно лепило, което може перфектно да комбинира здравината и цялостното изпълнение на всеки материал. В същото време, здравината на структурното лепило може ефективно да реши проблема с несъответстващите коефициенти на термично разширение между различни материали в приложения, като приложение на свързване на алуминий и стъкло. Структурното лепило може да се използва и като изолиращ слой за намаляване или дори премахване на проблема с електрохимичната корозия между различни метали.

2. Намалете дефектите на повърхността и спестете разходи за ремонт

Компонентите, сглобени с помощта на структурно лепило, могат да поддържат целостта на компонентите и да елиминират дефектите на повърхността, причинени от механични фуги и заваряване. Използването на структурно залепващо лепило може значително да подобри гъвкавостта на дизайна на процеса и да намали работата на подрязването. Структурното лепило може също да осигури най-доброто качество на умора, а отличната здравина на лепилото може да позволи на компонента многократно да се разтяга и възстановява при многократно натоварване. Поглъщането на енергия на лепилото осигурява устойчивост на умора на свързани части до 20 пъти по-голяма от тази на заварени или нитове. Интегралната непрекъсната връзка на сглобените части чрез свързване може да осигури ефективно свързване и уплътняване в работната среда.

3. Намаляване на разходите, опазване на околната среда и висока ефективност

Изборът на структурно лепило може да намали разходите, като същевременно опрости производствения процес. Приемането на процеса на свързване може да намали изискванията към основния материал, да намали теглото и да елиминира пробиването, заваряването, закрепването на винтове и подобни процеси и в крайна сметка да намали разходите, като същевременно подобри ефективността на производството. Необходимо е само малко обучение за работа и използването на структурни лепила за свързване чрез грунд или покрити материали не води до вредни емисии на разтворители. В сравнение с традиционните методи за свързване, структурните лепила са показали отлични предимства по отношение на разходите, ефективността на производството, лекото тегло и производителността. В повечето производствени приложения структурните лепила могат да осигурят на частите по-голяма здравина и по-дълъг живот.

Основни видове структурно лепило

1. Високопроизводително силиконово структурно лепило

Високопроизводителното силиконово структурно лепило е еднокомпонентно, неутрално втвърдяване, предназначено за свързване на конструкции и монтаж при изграждане на стени на завеси. Може лесно да се екструдира и използва в широк температурен диапазон, разчитайки на влагата във въздуха, за да се втвърди в отличен, издръжлив, висок модул, силиконова гума с висока еластичност.


2. Неутрално прозрачно силиконово структурно лепило

Еднокомпонентно, неутрално втвърдяване, предназначено за залепване и сглобяване на стъклени конструкции в стените на завесите. Може да се екструдира лесно и да се използва в широк температурен диапазон. Разчитайте на влагата във въздуха, за да се втвърди в отличен, издръжлив, висок модул, силиконова гума с висока еластичност. Продуктът не се нуждае от грунд за стъкло и може да доведе до отлична адхезия.


3. Строително структурно лепило

Поради отличните си показатели строителните структурни лепила се използват широко в строителството и монтажа, декорацията, уплътнението, структурните лепила и други области.