Какви са предимствата на боята на водна основа?

С подобряването на хората' качеството на живот и нивото на хората,' търсенето на опазване на околната среда, като подобряване на дома, също постепенно се увеличава и бързо се развиват водни покрития , Нека да поговорим за разликата между боя на водна основа и боя на маслена основа.

timg

1: Съставки

Боята на маслена основа е вид покривен материал, който се състои главно от сухо масло и съдържа главно бистро масло, гъста боя, смесена боя на маслена основа, боя на маслена основа и шпакловка, замазка и др.


Боите на водна основа са бои, които използват вода като разтворител или като дисперсионна среда, включително водоразтворими бои, водо-редуцируеми бои и вододиспергиращи бои (латексови бои). Водоразтворимите бои използват водоразтворими смоли като филмообразуващи материали, представени от поливинилов алкохол и различни модифицирани продукти, в допълнение към водоразтворими алкидни смоли, водоразтворими епоксидни смоли и неорганични полимерни водни базирани смоли и др.


2: Защита на околната среда

Боите на водна основа използват водата като разредител, което е безвредно за човешкото здраве, докато боите на маслена основа използват бананова вода и естествена вода като разредители, които съдържат някои вредни канцерогени като ксилол.


Тъй като е нетоксична и безвкусна, след боядисване може да се използва боя на водна основа. Мазната боя съдържа силен остър вкус, а газът съдържа и вредни вещества. Около месец-два след боядисването, въпреки че силната дразнеща миризма може да бъде основно летлива и без мирис, някои вредни газове бавно ще се отделят и изпаряват за около десет до петнадесет години.


3: Ефективна цена

Техническите изисквания за покрития на водна основа са сравнително високи по отношение на времето за изсъхване, твърдостта и пълнотата. Производственият процес е сравнително сложен и за производството на продукти със сравнително стабилни характеристики е необходимо мащабно производствено оборудване. Производствените разходи са сравнително по-високи. Това е и причината цената на покритията на водна основа от същия клас да е много по-висока от тази на маслените покрития.


4: Устойчивост на износване

Дървените покрития на водна основа всъщност не са толкова добри, колкото дървесните покрития на маслена основа в декоративни ефекти като твърдост, пълнота и устойчивост на стареене. Някои потребители, които имат по-високи изисквания към домашната среда, могат дори да се обновят след три до пет години. Тъй като износоустойчивостта на боите на водна основа не е много висока, повечето потребители избират да използват бои на водна основа само върху частите на стената, а боите на маслена основа често се използват за тези често измити компоненти, като врати и прозорци.


5. Строителни резултати

Всъщност няма специални изисквания за прилагане на бои на водна основа. След просто обучение можете да кандидатствате и да ремонтирате според собствените си нужди. Тогава боите на маслена основа трябва да бъдат професионално обучени и практикувани, за да се осигури добър ефект на боята.


В сравнение с боите на разтворител, боите на водна основа също имат следните предимства:

1. Боята на водна основа използва водата като разтворител, спестявайки много ресурси; и може да премахне пожарната опасност по време на строителството.

2. Боята на водна основа може да се нанася директно във влажна среда, с добра адаптивност към повърхността на материала и силно сцепление на покритието.

3. Инструментите за покритие на боя на водна основа могат да се почистват с вода, което значително намалява консумацията на почистващи разтворители.

4. Електрофоретичното покритие на боя на водна основа е равномерно и гладко, с добра защита и устойчивост на корозия.

timg (1)

Покритията на водна основа обаче имат и някои недостатъци:

① Покритията на водна основа имат високи изисквания към чистотата на строителния процес и повърхността на материала. Поради високото повърхностно напрежение на водата мръсотията може да причини свиване на покривния филм;

Stability Стабилността на дисперсия на покрития на водна основа срещу силни механични сили е лоша, така че формата на транспортиращия тръбопровод трябва да бъде добра, а стената на тръбопровода е без дефекти.

③ Покритията на водна основа са силно разяждащи за покривното оборудване и се изискват антикорозионни облицовки или материали от неръждаема стомана. Цената на оборудването е сравнително висока.

Paint Боята на водна основа има строги изисквания към условията на строителната среда (температура, влажност), което може да увеличи консумацията на енергия.

Горното е малко познаване на покритията на водна основа за всички. Чрез горните знания имате ли по-задълбочено разбиране на покрития на водна основа?