Какви са видовете електрическа лента? Как да преценим качеството на електрическата изолационна лента?

Пълното име на електрическата лента е PVC лепилна лента за електрическа изолация, а някои хора я наричат ​​електрическа изолационна лента или изолационна лента. Електрическата лента е подходяща за изолация на различни съпротивителни части. Има три общи типа електрически изолационни ленти, едната е изолационна черна лента, втората е PVC електрическа огнеупорна лента, третата е самозалепваща се лента с високо налягане, а трите имат свои собствени функции. Когато избирате електрическа изолационна лента, как да прецените качеството на електрическата изолационна лента?

FMK5Q7GF@YO0UGQ[Z9YPE`S

Изолационна черна лента

Той има само изолационна функция, но не е нито огнеупорен, нито водоустойчив. Той постепенно е елиминиран и само някои хора все още го използват в електрическите сгради на граждански сгради.

IMG_20180327_113930 拷贝

PVC огнеупорна лента

PVC електрическата огнеупорна лента е една от най-често срещаните и широко използвани в днешно време. Той е изработен от поливинилхлориден (PVC) филм като основата и е равномерно покрит върху PVC филма с чувствително към натиск лепило. , Огнеустойчив, устойчивост на атмосферни влияния и др., Не само подходящ за намотка на тел, изолация и закрепване на различни двигатели и електронни части като трансформатори, двигатели, кондензатори, регулатори на напрежението и др., Но също така и за свързване, фиксиране, припокриване, ремонт , запечатване в промишлени процеси, защита. В същото време PVC електрическата огнеупорна лента не е толкова монотонна като черна лента и се предлага в различни цветове като червено, жълто, синьо, бяло, зелено, черно и прозрачно. Той има три функции на изолация, огнеустойчив и водоустойчив, но тъй като това е PVC материал, пластичността е лоша, фугата не може да бъде обвита плътно и водоустойчивото изпълнение не е добро.

Самозалепваща се лента с високо налягане

Обикновено използван при по-високо напрежение, поради добрата си пластичност, той е по-лош от втория във водоустойчивост, така че хората го прилагат и в областта на ниско напрежение, но тъй като силата му не е толкова добра, колкото PVC електрическа огнеупорна лента, обикновено тези две се използват заедно.

Идентифициране на качеството на електрическата лента

Първо го погледнете отвън, за да видите дали има дефекти, дали лентата е пренавита назад, дали е поставена, дали има някакъв ръб, дали е гладка и дали материалът на лентата е гладък. (Има много видове електрически изолационни ленти. Зависи от използването).

Поглеждайки лепилото, по-голямата част от лепилото е еволюирало до опазване на околната среда. Вкусът е много важен. Ако е много остър, е по-вероятно да е дефектен продукт (не всички ленти). Има ли антислепване при изтегляне на лентата? След употреба отстранете остатъците от лепило. Ако остатъчното лепило е върху продукта, това е фаталната точка на дефектната лента.

Забележка: PVC материалът е в основата си един и същ, като основно гледа лепилото. След определен период от време, лентата с лошо качество се превързва и развързва. Можете да видите лепилото и PVC материала отделно. Изглежда лепкаво, много неудобно, а качеството е добро. Лентата няма да има този проблем.