Въведение на продукт за включване на тялото

Запечатването на каросерията включва антикорозионна и NVH ефективност на каросерията на автомобила, което е един от важните показатели за оценка на качеството на автомобила, а също така пряко влияе на опита на шофьора на потребителя. Доброто уплътняване на каросерията изисква не само разумна структура на каросерията дизайн, подходящ дизайн на различни уплътнителни части, но също така и добра способност за поддръжка на процеса на монтажната линия. Между многото автомобилни компоненти за уплътняване, разумният избор на продукти за запушване на тялото също ще има голямо влияние върху запечатването и хидроизолацията и антикорозионните характеристики на автомобила.

Отворите за течове, отворите за процесите, отворите за рамката и отворите, които са необходими при проектирането и производството на автомобили, са основните части на приложението на продуктите за включване. Ако тези отвори не са блокирани, това ще доведе до водоустойчиво запечатване. Отслабване и разширяване на шума. Въз основа на професионалните изисквания за запушване на отворите, настоящата книга обсъжда главно класификацията, приложението и предимствата и недостатъците на различните продукти за запушване на тялото.

图片2221 副本副本

Положението на приложението за запушване върху каросерията на автомобила се разпределя главно, както е показано на фигурата. Според материала на продукта, той може да бъде грубо разделен на пластир от PVC, пластир от PET, нетъкан пластир, лепенка от алуминиево фолио, капак на щепсела от PET, метален капак, пластмасови тапи и така нататък.

продуктови категории

1, пластир от PVC

Структура: PVC + акрилно лепило

Спецификации: размер на дебелината 0,1 мм ~~ 0,3 мм, размер на външния вид, формата може да се регулира според търсенето

Приложение: Главно за уплътнението на малкия отвор на каросерията на автомобила, обикновено подходящо за декоративно уплътнение на ламарината, която не се осъществява.

Предимства: леко тегло, ниска цена и лесна инсталация.

图片2

2, пластир PET

Структура: PET + акрилно лепило

Спецификации: дебелина размер 0,1 мм ~~ 0,3 мм, размер на външния вид може да се регулира според нуждите

Приложение: Главно за запечатване на телесни листове от ламарини.

Предимства: леко тегло, определен звукоизолационен ефект, добра устойчивост на пробиване и прозрачност правят инсталацията да има висока антидислокационна функция.

图片3

3, нетъкан пластир

Структура: нетъкан + бутилов каучук

Спецификация: дебелина 1,0 мм ± 0,2 мм, размер на външния вид може да се регулира според търсенето

Приложение: Главно за уплътнението на малкия отвор на каросерията на автомобила, обикновено подходящо за декоративно уплътнение на ламарината, която не се осъществява.

Предимства: леко тегло, нетъкан материал сам по себе си е мек, плюс комбинация от бутилов каучук, може значително да подобри функцията за коригиране на грешки в процеса на инсталиране, лесен за инсталиране, а композитният бутилов каучук има определен звукоизолационен ефект.

图片4

4, пластир от алуминиево фолио

Структура: алуминиево фолио + бутилов каучук

Спецификации: дебелина 1,0 ± 0,2 мм, външният вид на формата може да се регулира според търсенето

Приложение: Главно за уплътнението на малкия отвор на тялото.

Предимства: Този тип уплътнителна лента има по-добри показатели за звукоизолация в сравнение с PVC и PET пластирите. Обикновено се използва в превозни средства с традиционно гориво или в нови енергийни превозни средства, които изискват звукоизолация. Има добри показатели за запечатване, умерена цена и лесна инсталация.

图片5

5, PET капак капак

Структура: PET + акрилно лепило

Спецификации: φ20 и по-високи

Приложение: за пода на тялото и стринг чрез уплътнения

Предимства: добро уплътняване и силна устойчивост на пробиване. Различните степени на устойчива на температура акрилна двустранна лента могат да бъдат използвани за запечатване на различни дупки на тялото. Теглото на продукта е повече от 40% в сравнение с традиционните гумени и пластмасови тапи. Това е нов тип. Леко и високопроизводително включване.

图片6

6, метален капак на щепсела

Структура: поцинкована стоманена или алуминиева плоча + бутилов каучук

Спецификации: дебелина 0.6 мм поцинкована стоманена плоча или алуминиева плоча + 1,2 мм бутилова гума, външният вид на формата и формата могат да бъдат отворени според търсенето

Приложение: Главно за по-голямо уплътнение на отвора на тялото

В сравнение с предимствата на пластмасовото запушване:

6.1, звукоизолационните характеристики са по-добри: плътността на капака на пластмасовата тапа е ниска, звукоизолационната ефективност е лоша, металната капачка използва като стомана стоманена или алуминиева плоча като основен материал, нейната звукоизолация е много по-добра от пластмасовата капачка, може ефективно намаляване на целия шум от пътя на автомобила;

6.2. Инсталира се лесно. В процеса на инсталиране е необходимо само да извадите продукта от хартията за освобождаване и да го залепите върху ламарината на корпуса, което значително спестява време за инсталиране. И не ограничава конкретната станция, тя може да бъде инсталирана преди боядисване и печене или може да бъде инсталирана в магазина за монтаж;

6.3. По-удобно е да се използва на пазара за следпродажбени продажби: повечето пластмасови тапи на пазара са горещо разтопени, които трябва да се втвърдят върху тялото след печене при високи температури. Ако автомобилът попадне във вода и се счупи по време на по-късната употреба на превозното средство, ще бъде трудно да се замени. Металният капак на щепсела може лесно да бъде заменен, без това да повлияе на производителността на зареждане.

图片7.png图片8.png图片9.png


7, пластмасова катарама

Структура: пластмаса

Приложение: само за запушване на дупки в равнината

Класификация: резба, щракване, вътрешна нишка, рибарник

Предимства: ниска цена, силна устойчивост на пробиване и лесна работа

Недостатъци: не е лесно да се разглобява, се нуждаят от висока цена на плесен; формирането на закопчалки е трудно да се постигне пълна близост след сглобяване в гравитация

Под действието често се случват някакви тръпки.

图片10