Откриването на тайната на битум (част първа)

Както всички знаем, водата в езерото е важна част от глобалните водни ресурси. Тя може да бъде разделена на сладководно езеро, соленоводно езеро и солено езеро. С една дума трябва да има вода в нея. Но в света има странно езеро. В езерото няма капка вода. Някои от тях са непрекъснат естествен асфалт, известен като "асфалтовото езеро". Езерото се намира на остров Тринидад в Карибско море. Това е един от най-големите производители на асфалт в света. естествено и екологосъобразно, отлично качество и издръжливост. Тя се нарича "черно злато" и петрохимическият асфалт е несравним.

Езерото има площ от само 0.36 квадратни километра, но дъното на езерото е невъзможно. В центъра на езерото има постоянен поток от асфалт, изтичащ от езерото. Геоложките експерти смятат, че ако бъдат добити 100 тона на ден, битумът на езерото ще бъде добит още 200 години. Повече от 9 милиона тона асфалт са произведени от началото на минното дело през 1860 г. Тринидад и Тобаго са изнасяли големи количества естествен асфалт за страната ни. Някои части от улица Chang'an в Пекин са покрити с асфалт тук.

201802061545288881.jpg

Асфалтовото езеро е известно като "Майка на асфалтовото езеро" с непрекъснат поток от асфалт, който повече прилича на подарък от природата на хората.

Асфалт - подарък от природата

Асфалтът, скъпоценен подарък, който природата остави за човечеството преди милиарди години, е рядък екологичен материал за съвременната хидроизолация. Асфалтът произхожда от нефт и се нарича за начина, по който се получава. Подземният петролен слой е изложен на повърхността на земята с геоложка миграция и след продължително изпаряване и окисление образува асфалтово езеро, наречено естествен асфалт. Остатъкът от дестилацията, оставен от изкуствено рафиниране на нефт, е петролният асфалт. Поради различния начин на рафиниране, естеството и етикета на нефтен асфалт са различни. В древни времена естественият асфалт е бил основният източник на асфалт. Но днес се появява нефтен асфалт, преминаващ през резервоарите за високотехнологично съхранение на фабрики с развити логистични системи, продължавайки своята мисия в продължение на хиляди години.

Асфалт водоустойчив - повече от 3000 години наследство

Като отличен водоустойчив материал историята на нанасяне на асфалт е почти огледало на историята на човешката цивилизация. Датиращи от 1200 г.пр.Хр., в района на Месопотамия Миа, където естественият асфалт е изобилен, хората са се научили как да боядисват асфалт над керамика и корпус за декоративни и водоустойчиви цели. Те също така използват асфалт като естествено свързващо вещество в глинени тухли. Асфалтът е широко използван като водоотблъскващ, уплътнител и свързващо вещество в древни архитектурни чудеса като древна вавилонска небесна градина и Великата китайска стена. По-специално в древния вавилонски път, са изненадани да открият, че има следи от асфалтово оцветяване между тротоарните плочи и горящата тухлена повърхност, която може да се нарече ембрионална форма на модерна бетонна магистрала.

201802061546327460.jpg