Откриването на тайната на битум (част втора)

SBS модификатор на асфалт: нов тип инокулиран асфалт

Поради сложната структура и изискването за високо водонепроницаемост на модерната сграда, SBS асфалтови модификатори се появяват във времето, когато е трудно да се използва естественият асфалт. Същността на модифицирането на асфалт на SBS е да повиши устойчивостта, механичните свойства и устойчивостта на стареене на асфалта добавяне на SBS каучуков материал към пластмасов асфалт.

201802061545541736.jpg

Свързване - среща на асфалт и бетон

Асфалтът и бетонът са чифт мълчаливи партньори в съвременните системи за хидроизолация. Разбъркват се в течен модифициран асфалт, екструдират въздуха, проникват в неравномерните пори на бетонната повърхност, асфалтът и бетонните канали образуват твърдо физическо занитване и действат заедно с дисперсионната сила химическа връзка помежду си. Срязването и отстраняването на съпротивлението на външните сили, дълготрайното твърдо вещество. Твърдата адхезия, образувана между модифицираните материали с асфалтова насипност под въздействието на температура и налягане спомага за образуването на непрекъснат и пълен водонепропусклив слой, който ефективно предпазва сградата от увреждането на водата.

Бетонна пукнатина - свидетелство за раждане на основата на гумата

Когато бетонът е тясно свързан с материала с асфалтова навивка, температурата, натоварването и неравномерното селище правят пукнатините на повърхността на бетона да продължат да се появяват и представляват заплаха за водоустойчивия слой. След като бетонната повърхност се пукне, пукнатините ще се простират до плътно прилепналият хомогенен слой водоустойчив материал и евентуално го издърпайте.Въпреки това, ако една гума е укрепена в средата на модифицирания асфалтов лист, увреждането на водоустойчивия слой, причинено от фрактура с нулево удължение, може да бъде добре съпроводено. Една фетална основа с опън силата може да предотврати разпространението на пукнатината и да направи функцията на водоустойчива конструкция.

Стареене - състезанието срещу времето

В допълнение към бетонните пукнатини всички водоустойчиви материали имат общ "естествен враг" - стареенето на материала. Когато асфалтовият материал е изложен на температура, светлина и въздух за дълго време, повърхността на ролката става твърда и крехка. Отличната модификация може значително да подобри свойствата на асфалта, да осигури дебелината на водоустойчивия слой и да установи защитен слой и да избегне експозицията е необходимата мярка за забавяне на стареенето.

Изтичане - наказание срещу науката

Въпреки това, тъй като конкуренцията на пазара на хидроизолации навлиза в белия етап, пазарното поведение, което нарушава основните принципи на асфалта, продължава: За да се намалят разходите, голям брой строителни проекти използват безкраен тънък модифициран асфалтов мембранен като основен водоустойчив поради липсата на предотвратяване на фрактури с нулево удължение, изтичането не може да бъде избегнато. За да се отговори на необходимостта от строителния период, като свързващо вещество на ролката се използва циментова замазка, която не само отнема естествената адхезия на асфалта, но също така разширява риска от фрактура с нулево удължение на свързващия слой на хоросана. В мокрото работно място, поради замърсяването на екструдирания хоросан, повърхността на обиколката на навития материал не може да бъде плътно свързана, поради което целият водонепропусклив слой не може да се образува непрекъсната и пълна бариера, а изтичането на сградата се случва от време на време. Това също е неизбежно наказание за нарушаване на научните принципи.

timg (11).jpg

Система хидроизолация: бъдете любезни към сградите, хидроизолацията не е толкова просто

Изграждането на водоустойчива е цялостна приложна наука. Комплексната архитектура, променливите архитектурни стилове, различните геоложки, хидроложки и климатични условия, материалите и методите трябва да бъдат адаптирани към местните условия. От избора на суровини, разработване на продукти, проверка на приложенията, доставка на логистика, инженерингова конструкция и последваща поддръжка. Всяка връзка трябва да се вземе на сериозно, като се използват системи за мислене, системни продукти, системи за системи, организация на системата и професионален персонал за решаване на проблеми с хидроизолацията.